Kimse araçların ekonomik ömrünü görmüyor

Kimse araçların ekonomik ömrünü görmüyor

Hurda araç topluluğu Ulaşım AŞ, Bandırma’da 26 yaş üstü öğrencilerin indirimli kartları iptal etti.

Bandırma Ulaşım A.Ş, 26 yaşından büyük öğrencilerin indirimli kartını iptal etti. Yasal mevzuatın uygulandığını belirten Bandırma Ulaşım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bican: “Kartı iptal edilenler Ulaşım A.Ş’ye başvurarak kartını indirimsiz olarak tanımlatarak bakiyelerini kullanabilecek” dedi.

Bandırma’da 26 yaşından büyük olup öğrenci belgesi ibraz ederek indirimli ulaşım kartı alanların kartları Kasım ayı itibarıyla kapatıldı. Konu ile ilgili daha önce duyuru yapmayan Bandırma Ulaşım A.Ş’ye tepki gösteren öğrenciler “Konu ile ilgili herhangi bir duyuru yapılmadı. Sessiz sedasız birden bire kartlarımızın iptal edildiğini otobüse binmeye çalıştığımızda öğrendik. Eğer devlet bize bu hakkı veriyorsa bunu da kullanabilmemiz gerekiyor” dediler.

BİCAN: YASAYI UYGULADIK

Konu ile ilgili bilgi veren Bandırma Ulaşım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bican ise ilgili yönetmeliklere göre 26 yaşın üzerindeki vatandaşların öğrenci oldukları gerekçesiyle aldıkları kartların kapatıldığını belirterek kartında bakiyesi olanların Ulaşım A.Ş’ye başvurarak kartını ‘Tam’ olarak çevirebileceklerini ve kartlarını kullanmaya devam edebileceklerini söyledi. Bilgilendirme konusunda eksik kaldıklarını kabul eden Bican: “Otobüslerimize en kısa zamanda konu ile ilgili bilgilendirici yazılar asacağız” dedi.

BALIKESİR TOPLU TAŞIMA A.Ş  SINIRI KALDIRIYOR

Öte yandan Balıkesir il genelindeki ulaşımdan sorumlu olan Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş’den edinilen bilgiye göre halen Balıkesir’de uygulanan 26 yaş sınırı kaldırılmaya hazırlanılıyor. Konu ile ilgili bilgi veren BTT yetkilisi: “Biz gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz ve raporlarımızı sunuyoruz. 1 ay içerisinde bu sınırı kaldıracağız” dedi.

BANDIRMA 2021’DE BALKART’A GEÇECEK

Balıkesir il genelinde BALKART geçerliyken Bandırma’da Kent Kart uygulamasının devam ettiğini belirten BTT A.Ş yetkilisi: “Bandırma Belediyesinin ilgili firma ile yaptığı anlaşma 2021 yılında sona erecek. Şu an fesih edilmek istenirse ağır tazminat ödenmesi gerekiyor. Bu yüzden 2021 yılında sözleşmenin bitişi bekleniyor. Bittiğinde Bandırma’da da tüm Balıkesir’de olduğu gibi BALKART kullanılacak” dedi. Ozan ERTUĞRUL



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli