Kimin Cuması mübarek olsun!

Kimin Cuması mübarek olsun!

ALLAH´IN (C.C.) MÜBAREK KILDIĞI GÜNÜNÜ SIRADANLAŞTIRIYORSUNUZ?

Kimin Cuması mübarek olsun!

                Cuma Namazı farzdır, cemaatle kılınır, tek başına kılınmaz. İşte bu birliktelik Cuma gününü bayram günü değerine yükseltir.

                Cuma, cem olmak, toplanmak manalarına gelir. Bir araya gelen Müslümanlar hasbi hal ederler, küskünler barıştırılır, sosyal, siyasi, ekonomik tüm olaylar değerlendirilir. Cuma hutbeleri topluma yol gösterici konular üzerine irat edilir.

                Cuma günü karşılıklı dua etmek, anne-babaların duasını almak, geçmişlerimizin mezarlarını ziyaret etmek, Kur´ân okumak da inancımızın yansımalarındandır.

                Günümüzde her alanda olduğu gibi Cuma günü konusunda da dejenere olmuş vaziyetteyiz. Cuma Namazına gidenler bir an önce namaz bitse de gitsek gibi bir haliyeti ruhiye içinde camiye gidiyor, ışık hızıyla namazı kılıp, dua etmeden kaçıyor.

                Öyle kaynaşma filan zaten yok oldu. Selam bile verilmiyor. Tabi bir de mesajlar var. Akıllı telefonlar sayesinde bir tıkla 300,500 kişiye ´CUMAN MÜBAREK OLSUN´ diyorsun!

                Oluyor mu? Olmuyor.

Allah´ın (c.c.) mübarek kıldığı bu günü sıradanlaştırıyorsun. Her hafta hasbi hal ettiğim, karşılıklı dua ve helalleşme gerçekleştirdiğim bir ağabeyim, kendisine gelen uzun bir Cuma mesajını benimle paylaştı.

                Ama bu Cuma mesajı çok etkileyici ve yerinde olmuş. Milletimizin iman konusunda geldiği noktayı tam tasvir ediyor. İşte o gelen mesajı siz kıymetli okuyucularımıza da aktaralım:

                * ÇALIŞANININ HAKKINI YİYİP, VERGİ KAÇIRAN AMA CUMAYI KAÇIRMAYAN İŞVEREN, HAYIRLI CUMALAR?

                * APARTMAN GİRİŞİNE ?MÜLK ALLAH´INDIR? YAZIP KİRA İKİ AY GECİKİNCE KİRACIYI SOKAĞA ATAN SAKALLI HACI, SANA DA HAYIRLI CUMALAR?

                * TORPİLİ PATLATIP BAŞKASININ YERİNE İŞE GİREN, BEŞ VAKİT NAMAZINI KILIP İNTERNETTE PAYLAŞTIĞI CUMA MESAJLARI İLE YEDİĞİ KUL HAKKINI ÖDEYECEĞİNİ ZANNEDEN DİN KARDEŞİM, SANA DA HAYIRLI CUMALAR?

                * FAİZ HARAMDIR DEYİP, BANKADAN ÇEKTİĞİ KREDİ İLE EVLADINA ARABA ALAN HACI BABA, SANA DA HAYIRLI CUMALAR?

                * DİNİ SADECE ORUÇ TUTMAK, NAMAZ KILMAK VE KENDİSİNE KESTİĞİ KURBAN ZANNEDİP HAKSIZLIĞA, ADALETSİZLİĞE, HIRSIZLIĞA SES ÇIKARMAYAN DİNİ BÜTÜN KARDEŞİM, SANA DA HAYIRLI CUMALAR?

                * ELİNDEN KUR´ÂN, AĞZINDAN İFTİRA, YALAN BOĞAZINDAN HARAM EKSİK OLMAYAN SÖZDE MÜSLÜMAN KARDEŞİM, SANA DA HAYIRLI CUMALAR?

                * ÖLÇÜDE, TARTIDA, SAYIMDA HİLE YAPIP, YEDİĞİ KUL HAKKINI HİÇ BİR PARA İLE ÖDEYEMEYECEĞİNİ BİLDİĞİ HALDE SUÇU BAŞKALARINA YÜKLEMEYE ÇALIŞAN DİN KARDEŞİM, SANA DA HAYIRLI CUMALAR?

                * VERGİ KAÇIRAN, DİNİ GÜNLERDE BAYRAMLARDA ERZAK PAKETİ DAĞITAN, KAPI KOMŞUSUNUN AÇLIĞINDAN HABERİ OLMAYAN HAYIRSEVER İŞ ADAMI, SANA DA HAYIRLI CUMALAR?

                * SUCUĞUN ETİKETİNE YÜZDE 100 DANA ETİ YAZIP, BAĞIRSAĞI BAHARATLI MEKANİK KIYMA İLE DOLDURAN, VATANDAŞIN SAĞLIĞINI DÜŞÜNMEYEN, PARA HIRSINA KAPILMIŞ SÖZDE MÜSLÜMAN, SANA DA HAYIRLI CUMALAR?

                * BULUNDUĞU KOLTUK; MEVKİİ VE MAKAMI SORUMSUZCA VE MENFAATİ DOĞRULTUSUNDA KULLANDIĞI HALDE, HER ŞEYİ HAK, DEVLET VE MİLLET İÇİN YAPTIĞINI SÖYLEYİP BİZİ İKNA EDİNCE İLAHÎ ADALETİN TECELLİ ETMEYECEĞİNİ ZANNEDEN DİN KARDEŞİM, SANA DA HAYIRLI CUMALAR?

                * HELALİ HARAM´I ÇOK İYİ BİLDİĞİ HALDE YAPTIĞI İŞİ VE KAZANCINI SORGULAMAYIP, BEŞ FAZLA OLSUN, NASIL OLURSA OLSUN DİYİP, DÜNYA MALINA TAMAH EDİP, HİÇ DE ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ YAŞAYAN DİN KARDEŞİM, SANA DA HAYIRLI CUMALAR?

                * İSTİRAHAT SAATİNDE YATIP, NÖBET SAATİNDE NAMAZ KILAN, ÖZEL İŞLERİNİ MESAİ SAATİNE SAKLAYAN, GÖREVDE YATIP ALDIĞI MAAŞI HELAL SAYAN ARKADAŞIM, SANA DA HAYIRLI CUMALAR?

                * HAYIRLI CUMALAR MESAJI ATMAYI DİNİ VECİBE SAYAN ARKADAŞIM SANA DA HAYIRLI CUMALAR?

                * KULA, KULLUK ETMEYEN, YALNIZ YARADANA KUL OLMAYA ÇALIŞAN, HAKTAN VE ADALETTEN AYRILMAYAN, DOĞRU VE DÜRÜST KALMAYA ÇABALAYAN GÜZEL İNSANLAR, SİZE DE HAYIRLI CUMALAR??

                Akıl edebilenler için birçok uyarıcı içerik taşıyan anlamlı bir mesaj olmuş!

                Son söz; Allah Resulünün bıraktığı iki emanete (KUR´AN ve EHL-İ BEYT´E) sahip çıkan, bayraktarlığını yapan ve bu yolda gayret edenlerin CUMASI MÜBAREK OLSUN!.. (ÂMİN)



Anahtar Kelimeler: Kimin Cuması mübarek olsun
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli