Kimi için, "Hınzır..." Kimi için "HIZIR!..."

Kimi için,

Muhtar Hancıoğlu yine tütmeyen bacalara duman oldu. Kömür yüklü kamyonlar dolu gitti, boş döndü.

Gazete sütunlarına gündem oluşturması rakipleri açısından "HINZIR...", bacasını tüttürdüğü fakir fukara ise "HIZIR!..." olarak tanımladığı Haydarçavuş Mahallesi Muhtarı ve Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Hancıoğlu yine yaptı yapacağını, hedef koyma proje üretme öngörüsü ile meslektaşlarına rol model olan Başkan Nur Hancıoğlu, "Manşetlere oynuyor" diyenlere iki söz etti.

Hancıoğlu, konuların göndeme gelmesindeki amacın, farkındalık oluşturarak daha fazla çocuğa bot-kaban, daha fazla sofraya aş, daha fazla bacaya duman." olması için şart olduğunu söyledi.

Bir elin verdiğini, diğer elin görmemesi elbette insanlık aleminin olması gereken yaşam kavgası içinde yazılı olmayan vicdani kurallar olduğunu, ama gelinen noktada bu kuralların günün şartları ile örtüşmediği için, ihtiyaç tespitlerini doğru kriterlerle tespit edip, açılmayan kapılanrın çalmayan zilelerine basmak kadar hayatta daha güzel bir duygunun olmadığını söyledi.

İşte bu modern ROBİN-HOOD okulların açılması ile öğrenciler üzerindeki etkisini, son günlerde havaların soğuması ile tütmeyen bacalara yöneltti.

Bandırma Muhtarlar derneği Başkanı Nur Demir Hancıoğlu, Azası Yasemin Çetinsoy'u davet ettiği muhtarlıkta, makam koltuğunu işaret ederek "Otur 2 gün Muhtar sensin, vatandaşın işi aksatılmaz, iyi ol, hoş ol, Mahalle sakinlerini güler yüzle karşıla, sırtlarını sıvazlayarak kapıya kadar uğurla." dedi.

Aza Yasemin Çetinsoy "Hayır" deme şansı olmadığını biliyordu. 

"Size kolay gelsin, ayağınıza taş değmesin, gittiğiniz yerler nurla dolsun."  deyip makama oturduktan sonra Muhtar Hancıoğlu, B planını hayata geçirmek için paltosunun düğmelerini sonuka kadar kapattı. Dışarıda hava soğuk kapının önündeki kömür yüklü kamyon umut bekleyişi içinde olan konutlara varmak için sabırsızlanıyordu.

Muhtar Hancığolu bu işi ilkkez yapmıyordu, mahalleler, sokaklar, evler ve insanlar ona yabancı değildi. Onun için hizmet sınırları görev ve sorumluluk alanı olan Haydarçavuş mahallesi hudutları ile sınırlı değildi.

Sabahları çıktı, akşamları döndü, Dolu gitti, boş döndü. Ama gün boyunca tuttuğu eller, dokunduğu yürekler onun manevi ruhunu okadar doldurdu ki, kendi tanımıyla "Bugün yine dolu dolu gönüller yaptık." diyebiliyordu.

"Kadın isterse başaramıyacağı birşey yoktur"

Gittiği, gördüğü, elini sıktığı dost ve arkadaşları olan muhtarlar, Başkan Nur Hancıoğlu'nun makamda koltuğa endeksli muhtarlık yapılmasının, haz duyulan bir karşılığı olmadığını onaylayıp bu anlamda ortaya koyduğu performans ile kendilerine rol model olmasından duydukları memnuniyeti bir kez daha yenilediler.

"Bir elin verdiğini, diğer el bilmesin..."

Nisa suresi 58; *** Devletin dini ADALET tir. *** Tüm makamlar ve rütbeler emanettir.   *** Emanetler ehline-liyakat sahibine verilmelidir. 

Şura suresi 38; ***Ortak akılla hareket edilmelidir. 

Müddesir suresi 6; Ceketi ile gelinir, CAKET ile gidilir!...

Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Demir Hancıoğlu, bulunduğu makamın yetkilerini kullanarak yardımsever vatandaşların kapısına gönderdiği hertürlü yardımı, araya 2. el koymadan bizzat ve şahsen kendi varlığı ve çabası ile en doğru ihtiyaç sakiplerine ulaştırma noktasındaki çabasını tabiki şahit'iz dolayısı ile haber ve yorumlarımızda toplumda bir elin parmakları kadar kalmayan bu kimselerin moral ve motivasyonunu arttırarak daha fazla kapıyı çalması, daha fazla kimseye dokunması adına bir nebze olsun katkıdır.

Birileri görmesin, birileri bilmesin... ama, bacası tüten evlerin soğuk duvarları içinde üşüyen kimse kalmasın...

Evet, birileri için "HINZIR" olarak tanımlansada, biz biliyoruz ki, Bacası tütmeyen evler için o bir "HIZIR..."



Anahtar Kelimeler: "Hınzır..." "HIZIR!..."
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli