Kılıçdaroğlu ile görüştüler

Kılıçdaroğlu ile görüştüler

CHP Gönen örgütünün başkent programında TBMM ve CHP grup toplantısı vardı.




CHP Gönen İlçe Örgütü Yönetimi ve Kadın Kollarından oluşan bir heyet Ankara'da çalışmalarda bulundu. CHP Gönen İlçe Başkanı Bülent Birgül, CHP Gönen Kadın Kolları Başkanı Gülgün Köroğlu, Kadın Kolları Üyeleri ve Gönen CHP parti eğitmenleri ile birlikte Ankara'da iki günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. CHP heyeti ilk gün Anıtkabir'i ziyaret etti. Heyet daha sonra CHP Genel Merkezi'nde CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Bilhun Tamaylıgil ve Faik Öztrak'ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

CHP Gönen heyeti dün de TBMM'de Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Ayşe Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş ile bir araya geldi. CHP Gönen Kadın Kolları Başkanı Gülgün Köroğlu, milletvekillerine Gönenli kadınların simgesi haline gelen Gönenli kadınların el emeği iğne oyalı birer eşarp hediye etti.

Köroğlu, İğne oyası Gönenli kadınlar için geçim kaynağı ve kazanç kapısı olmuştur. İğne oyası denilen sanat sadece iğne ile yapılan ve diğerlerine göre onlarca kat daha zor ve özveri isteyen bir sanattır. Yapımı kısa sürenlere örnek çember oyasını örnek verebiliriz. Uzun sürenler ise masa örtüleridir ki inanılmaz bir emek ve sabır ister. CHP Gönen Kadın Kolları olarak iktidar için iğne oyası gibi sabırla çalışacağız” dedi.


CHP Balıkesir Milletvekilleri Gümüş, Akova ve Havutça birer konuşma yaparak TBMM çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Havutça konuşmasında, duygusallıktan uzak akılcı, ayakları yere basan ve hedefe yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Havutça, Gönen'in sorunlarını bildiği belirterek şunları söyledi:

Önümüzdeki dönemde Gönen ile ilgili daha radikal adımlar atacağız. Gönen Çayı'nın kirleten noktaları çok iyi biliyorum. Bir defa onun üzerine şiddetle gideceğiz. Gönen Çayı'nın temizliği demek bölgenin hayatı demek. 200 bin hektar araziye hayat veren bir su var orada. Ama kaplumbağalara yaşamıyor. Orada halkımız kanser vakaları ile boğuşuyor. Çeltik üreticimiz kirli sularla ürününü suluyor. Gönen ile ilgili tasarladığımız çok önemli konulardan bir tanesi de büyükbaş hayvancılıkla ilgili. Orada beyaz et sektöründe yaşanan sorunların benzerleri kırmızı et sektöründe de yaşanıyor. Eğer böyle giderse iflasların yaşanması kaçınılmaz hale gelecek. Bunu bize söyleyenler de CHP sempatizanları değil.”

CHP Gönen heyeti daha sonra milletvekilleri ile CHP Grup toplantısına katılarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu dinledi. Heyet daha sonra Kılıçdaroğlu'nu TBMM'deki makamında ziyaret etti. Ziyarette, CHP Gönen Kadın Kolları Başkanı Gülgün Köroğlu kadın kolları ve Gönenli kadınlar adına Kılıçdaroğlu'na iğne oyalı eşarp hediye etti. Heyet daha sonra CHP Grup Başkan Vekili ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ile bir araya geldi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false