Kıbrıs Barış Harekatının 38.Yıldönümü

Kıbrıs Barış Harekatının 38.Yıldönümü

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu "GELECEK KIBRIS TÜRK HALKININDIR" dedi






20 Temmuz Kıbrıs Türk Halkı için bir milattır.


20 Temmuz`un Kıbrıs Türk Halkı için bir milat, dünya tarihinin yazıdan önce yazıdan sonra şeklinde ayrılması kadar önemli olduğunu kaydeden Eroğlu, "20 Temmuz Barış Harekatı olmasaydı bugün sahip olduğumuz coğrafya ve devletimiz olmazdı. 20 Temmuz öncesi bizler için dipsiz bir kuyuda zifiri karanlık; Sonrası ise hep aydınlık, daimi özgürlük ve umut demektir" dedi.


Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı
d
olayısıyla Devlet yayın organı konumundaki Bayrak Radyo Televizyonu Kurumu(BRTK`)da yaptığı konuşmada, Mehmetçik ve Mücahidin birlikte gerçekleştirdikleri Mutlu Kıbrıs Türk Barış Harekatı`nın Kıbrıs Türkü için yaşamsal önemi olduğunu söyledi.

Eroğlu, "Bu topraklarda başı dik, özgür,güven içinde yaşamanın tüm sıkıntılara rağmen geleceğe umutla bakabilmenin koşullarının 20 Temmuz sabahı başlayan Barış Harekatı ile yaratıldığının bilinci içindeyiz. Bugün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti`nin vatandaşları olmanın bahtiyarlığını sürüyoruz" dedi.



Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"20 Temmuz olmasaydı ne olurdu? 20 Temmuz olmasaydı 15 Temmuz`da başlatılan faşist Rum-Yunan darbesi başarıya ulaşır Kıbrıs adası Yunan egemenliğine girerdi. Muratağa-Atlılar-Sandallar, Taşkent, Aleminyo`da yaşananlar Türk katliamları diğer yerleşim birimlerimiz de yaşardı.

Anavatan Türkiye Güney`den de tamamen kuşatılmış bir duruma düşer, bugün kendisine oynanmak istenen oyunların çok daha büyükleri ile karşı karşıya kalırdı. 20 Temmuz Barış Harekatı olmasaydı bugün sahip olduğumuz coğrafya ve devletimiz olmazdı. Kısacası 20 Temmuz öncesi bizler için dipsiz bir kuyuda zifiri karanlık; Sonrası ise hep aydınlık, daimi özgürlük ve umut demektir"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının geçen 38 yıl içinde Anavatan Türkiye`nin büyük desteğiyle çok önemli işler başardığını söyledi. Eroğlu, "Kendi kendimizi gerekenden çok eleştirmenin, moralsizliğe itmenin anlamı yoktur. Elbette çok daha iyisi de olabilirdi ama başardıklarımızı hiç unutmayalım ve küçümsemeyelim, küçümsetmeyelim" dedi.

Kıbrıs Türkü`nün, 20 Temmuz Barış Harekatı sayesinde oluşan coğrafyada eksilerden başlayarak bir ekonomi oluşturduğuna işaret eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"6 üniversitemiz var... Buna 7`ncisi, 8`incisi ekleniyor. Kişi başına düşen yıllık milli gelirimiz 13-15 bin dolarlar civarında seyrediyor. Üniversiteye giden çağ nüfusu bakımından Dünya`nın en önde gelen ülkelerinden biri durumundayız. Çok dinamik, eğitimli, Dünya`nın önemli üniversitelerinde okuyan ve iş bulan, iş kurabilen gençlere sahibiz. Daha iyisi olmalı, daha iyiyi daha doğruyu yaparak bir an önce insanımızı daha refah ve huzur içinde bir konuma taşıyabilmeliyiz ama yaptıklarımızı, başardıklarımızı da asla göz ardı etmemeliyiz".



"GELECEK KIBRIS TÜRK HALKININDIR"


Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Gelecek Kıbrıs Türk Halkı`nındır. Gelecekten umutluyum, çünkü Kıbrıs Türk Halkı`na inanıyorum, halkımıza ve Anavatan Türkiye`ye güveniyorum" dedi.

Tüm ambargolara, Anavatan Türkiye ve Kıbrıs Türkü`ne yaratılan tüm sorunlara rağmen halkın çalışkanlığı ve girişimci ruhuyla bugünlere gelindiğini kaydeden Eroğlu, "Giderek ekonomisi, stratejik konumu güçlenen, önümüzdeki 10 yıl içinde Dünya`nın en büyük 10 ekonomisinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Anavatan Türkiye`nin desteği, devletimizin alacağı kararlarla daha güzel günlere ulaşacağımızkesindir. Yeter ki birlik-beraberliğimizi bozmayalım. Yeter ki doğru kararları alma ve uygulama yönünde kararlı davranalım" şeklinde devam etti.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 19.1 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.2 ° / 8.5 ° false
  • Salı 19.4 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı