KIBRIS BARIŞ HAREKANINI 48.YILI KUTLANDI

KIBRIS BARIŞ HAREKANINI 48.YILI KUTLANDI

Unutulmayan Yavru Vatan Kıbrıs barış harekatının 48. yılı törenle kutlandı.

Gönen Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Özen ve gazilerimiz, #Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 48. yıldönümü ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Şehit Pilot Cengiz Topel Anıtı önünde Gönen Muharip Gaziler Derneği tarafından düzenlenen törende anıta çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Başkan Mehmet Özen yaptığı konuşmada 15 Temmuz’ da Kıbrıs’ta kanlı bir darbe geliştiren Rum terör örgütü EOKA Makarios yönetimini devirmiş ve Kıbrıs Cumhuriyet’ ini erdirmişti.

Bu darbenin amacı Yunanlıları, Enosis hayali olan adanın Yunanistan’a bağlanması Kıbrıs’ lı Türklerin adadaki varlıklarının sona erdirilmesi ve en önemlisi de Türkiye’yi Ege denizi ile Akdeniz’de Mavi Vatanı kuşatarak ve Güneyden tecrit etmekti. Türk Silahlı Kuvvetleri 20 Temmuz 1974 günü havadan indirme ve denizden çıkarma harekâtını başarıyla icra ederek Kıbrıs’taki darbeyi bertaraf etmiş ve Kıbrıs Türklerini büyük bir katliamdan kurtarmıştır.

Başkan Özen bugün Kıbrıs Türk’ü kendi Vatanında ve kendi Bayrağı altında HÜR ve Bağımsız yaşamaktadır dedi. Başkan Mehmet Özen ve arkadaşları Kaymakam Dr. Arslan Yurt’ u ziyaret ederek günün anısına plaket verdiler. Gönen Belediyesi Başkanı İbrahim Palaz ’ı da ziyaret ettiler.



Anahtar Kelimeler: KIBRIS BARIŞ HAREKANINI . KUTLANDI
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı