KEV'den Şehit Cemil Kaya'ya robotik kotlama sınıfı

KEV

Bandırma kültür Eğitim Vakfı (KEV) Kayacık Toki, Şehit Cemil Kaya ilk ve Orta okuluna çok amaçlı spor salonundan sonra şimdide Robotik kotlama sınıfı açtı.

Edincikli Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya'nın anısını taşıyan Kayacık Toki ilk ve orta okulu bugün yeni bir oluşuma ev sahipliği yaptı.

Eğitimdeki çıtanın yükselmesi anlamında Bandırma'da faaliyet gösteren okullara büyük katkı sağlayan Bandırma Kültür ve Eğitin Vakfı (KEV) Şehit Cemil Kaya ilk ve orta okuluna spor salonundan sonra bugün robotik kotlama sınıfı armağanında bulundu. 

Şehit Cemil Kaya İlk ve Orta okulundaki Robotik kotlama sınıfı programına katılan Kaymakam Engin Aksakal, Milli Eğitim ilçe Müdürü Mutlu Aslan, Gençlik hizmetleri ilçe spor müdürü Hüseyin Elüstü, KEV Başkanı Yavuz Demiralay ve yönetim kurulu, Cumhuriyet ilkokulu müdürü Mustafa Akgül'ü okul müdürü Nezih Badaş karşıladı.

KEV Başkanı Robotik kotlama sınıfı armağan ettikleri okulda yaptığı açıklamada Vakıf olarak Amatör yüzme sporuna  Eşofman T-Shirt-Bone, Çocuk tiyatro festivalleri, 6 Şubat deprem zedelerine destek, Bandırma ya gelen depremzede öğrencilerine destek, Deprem uzmanı katılımlı söyleşi, 2023 Kyzikos ultra maratonuna katkı, Hakan Atlı orta okulu, Bandırma da eğitim görülen teknik liseler, Ticaret Borsası ortaokullarına gerekli olan ihtiyaç malzemelerinin karşılanması için 1.499.874.56 krş desteğin yanı sıra yönetim kurulu üyesi Poyraz Ozar'ın bireysel katkısı ile MTA liselerine 10 adet 3D yazıcı armağanında bulunulduğunu açıkladı. 

Başkan Demiralay, bunların yanı sıra devam eden burslarının da mezun olan öğrencilerin yerine yeni katılımlarla devam edildiğini söyledi. Demiralay özellikle Bandırma'nın duayen esnaflarından Dönce yoğurtları sahibi  Merhum Celal Dönmez'in genç yaşta koronadan hayatını kaybeden oğlu Makine Mühendisi Fatih Dönmez anısına mesai arkadaşları tarafından sağlanan özel bursların da hamisi olmaktan gururu duyduklarını açıkladı.

Program sonunda Şehit Cemil Kaya ilk ve orta okul idaresi tarafından hazırlanan teşekkür plaketini Kaymakam Engin Aksakal KEV Başkanı Yavuz Demiralay'a katkılarından dolayı teşekkür ederek verdi.



Anahtar Kelimeler: ' Şehit Cemil ' robotik kotlama sınıfı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı