KEV Başkanı Demiralay, vakfın hizmetlerini anlattı

KEV Başkanı Demiralay, vakfın hizmetlerini anlattı

Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı(KEV) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Demiralay, vakfın çeşitli çalışmaları ve hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin (BANÜ), Bandırma’nın çok önemli bir markası olduğuna dikkati çeken Demiralay, şunları söyledi:

“Üniversitemiz, yalnız Bandırma’ya değil, tüm Güney Marmara’ya hitap eden, üretici bir marka. Bu durumuyla, Güney Marmara’ya yıllık ekonomik katkısı 1 milyon lira dolaylarında bulunuyor. Bu gerçeğe dayanarak üniversitemizi sahiplenmeliyiz.  Sayın rektörümüzün isteğiyle son aylarda boşta bulunan ve son olarak Uğur Dershanesi’nin kullandığı binayı ilk aşamada 3 yıl, sonra ise beş yıl olmak üzere üniversitemizin kullanması için tahsis ettik. Buna hem biz vakıf olarak, hem de Bahçeşehir Okulları A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel onay verdi.”

KEV’in, 2017-2022 yılları arasında, Bandırma’daki eğitim-öğretim kurumlarına katkısının 2 milyon 900 bin lirayı bulduğunu açıklayan Demiralay, “Eğitim-öğretim kurumlarımızın istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda elimizden gelen katkıyı sağlıyoruz” dedi.

Her çeşit amatör spora da destek olmaya çalıştıklarını vurgulayan KEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Demiralay, şunları aktardı:

“Bu arada, Erdek’te birkaç yıldır düzenlenen Kyzikos Ultra Maratonu’na da destek veriyoruz. Bu yıl da 11-12 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleşecek maratona yine desteğimiz sürecek. Bandırma Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği’nce (BANDAK) organize edilen maraton, ulusal bir marka durumuna geldi. Başta BANDAK yetkilileri olmak üzere çok kişi bu maratonun başarısı için destek veriyor.”

Bandırma ve yöresiyle ilgili olarak, “Kültür Yayınları” kapsamında kitapların basımını da sağladıklarını belirten Demiralay, “Böylece yöremizin tarihine ve kültürüne katkı vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

HÜKÜMLÜ AİLELERİNE DESTEK

Bandırma Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün isteği doğrultusunda, hükümlülerin çocuklarına da destek sağladıklarına işaret eden Demiralay, bu kapsamda 50 çocuğa, içinde çeşitli kırtasiye malzemelerinin bulunduğu çantaların armağan edileceğini açıkladı.

Burs desteklerini 2017 yılında başlattıklarını belirten Demiralay, şu bilgiyi verdi:

“Bu yılki burs başvurularını 22 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında kabul ediyoruz. Bu konuda oluşturduğumuz bir değerlendirme komitesi, çok titiz bir çalışma yaparak, burs vereceğimiz öğrencileri belirliyor. Bu belirleme sırasında öğrencilerin okul başarıları ve ailelerinin ekonomik yetersizlikleri göz önüne alınıyor. Bu yıl fakülte ve yüksek okul öğrencisine burs vereceğiz. Daha önce, burs vereceğimiz öğrencilerin Bandırma doğumlu veya Bandırma okullarından mezun olmaları koşulu vardı. Ancak gelecekte İl olacağına inandığımız Güney Marmara’nın yıldızı Bandırma’ya, komşu ilçeleri olan Erdek, Gönen ve Manyas’ın da bağlanacağı düşüncesiyle bu ilçelerin okullarından mezun olan öğrencileri de burs kapsamına aldık. Bu yıl, öğrencilere vereceğimiz burs bedelini bin lira olarak belirledik. Ayrıca, bir süre önce vefat eden, vakfımızın mütevellilerinden, DÖNCE Yoğurt’un sahibi Celal Dönmez ve kısa süre sonra yaşamını yitiren oğlu Fatih Dönmez için de iki öğrenciye burs veriliyor. Bu bursu, Fatih Dönmez’in arkadaşları veriyor. Burs alacak öğrencileri de vakfımız belirliyor.”

Demiralay, fakülte ve yüksek okul öğrencilerine verdikleri bursun dışında, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan ve ailelerinin ekonomik durumları yetersiz bulunan öğrencilere de harçlık, yemek ve servis ücreti desteği verdiklerini belirtti.

1985 yılında 84 mütevelli ile kurulan Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı’nın halen 117 mütevellisinin bulunduğunu açıklayan Demiralay, vakfa 50 Cumhuriyet altını verilerek yeni mütevelli olunabileceğini açıkladı.

Yaşayan bir vakıf olarak Bandırma ve yöresine hizmetlerinin süreceğini vurgulayan Demiralay, şunları aktardı:

“Altını çizerek belirtmek isterim ki siyaset üstü çalışan bir vakıfız. Yönetim kurulumuzda şu anda 2 ve 3. jenerasyon bulunuyor. Bunu çok önemsiyorum. Daha sonraki dönemlerde yönetimlerde dördüncü, beşinci jenerasyonların görev yapacağına inanıyorum.”

Demiralay, önümüzdeki dönemlerdeki hedefleri arasında vakfa yeni gayrı menkuller satın almanın da geldiğini sözlerine ekledi.  ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı