KESİM YERLERİ KOMİSYONDAN İZİN ALACAK

KESİM YERLERİ KOMİSYONDAN İZİN ALACAK

KESİM YERLERİ KOMİSYONDAN İZİN ALACAK. İZİNSİZ KESİM YERLERİNE CEZAİ MÜEYYİDE UYGULANACAK.

“Gönen Kaymakamlığı İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu” Kaymakam Arslan Yurt başkanlığında toplandı. Komisyon Kurban Bayramı öncesi ve bayram esnasında kurbanlıkların hareketi, kesim yerleri, kesim mahallerinde alınacak tedbirleri değerlendirdi. İlçe Tarım müdürlüğü ekipleri hayvan hareketlerinin sağlıklı yürümesini takip ederken ilçe müftülük ekipleri de kurbanlık satış ve kesim yerlerinde görev yapacak personeli tanıtıcı “Görevli Kimlik Kartı” ve “Kesim Elemanı Kimlik Kartı” düzenleyecek. Kurban satış yeri olan Hayvan Pazarının her gün dezenfektesi ve temizliği Gönen Ticaret Borsası tarafından yapılacak. 

KESİM YERLERİ KOMİSYONDAN İZİN ALACAK. İZİNSİZ KESİM YERLERİNE CEZAİ MÜEYYİDE UYGULANACAK. 

İlçemiz ve mahallelerinde özel mülkünde toplu kesim yaptırmak isteyenlerin 28.06.2023 tarihi mesai bitimine kadar komisyona (İlçe Müftülüğü) başvurmaları gerekiyor. Kesim yerleri ve izin almaksızın kesimhane olarak kullanılan yerler Gönen Belediyesi, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğünce denetlenecek.

1) Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde faaliyette bulunanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 3.036.-TL

2) Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren tesislere, 2872 sayılı Kanunun 20 nci maddesinin (j) bendi gereğince; toplu kesimler için 293.188.-TL, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde 7.283.-TL idari para cezası uygulanacak. 

KURBAN KESİM FİYATLARI

Komisyon, elinde “Kurban kesim belgesi” bulunan kasaplara büyükbaş hayvan kesimi için azami 3.500 ₺, küçükbaş hayvan kesimi için azami 600.00 ₺ kesim (derisinin yüzülmesi, içinin temizlenmesi ve dört parçaya bölünmesi dahil) ücreti tavsiyesinde bulundu.

 



Anahtar Kelimeler: KESİM YERLERİ KOMİSYONDAN ALACAK
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı