Kentkart kaldırılıyor

Kentkart kaldırılıyor

Bandırma'da Ulaşım AŞ toplu taşımada geçerli Kentkart'ın yerini Büyükşehir'in tümünde geçerli olan Balkart alıyor.

Bandırma Belediyesince ulaşımda özelleştirilmeye geçilmesi ile birlikte yürürlüğe konulan Kentkart'ın protokol süresi Büyükşehir meclisi tarafından yenilenmedi.

Büyükşehir Belediye Meclisinde alınankarar ile tüm Büyükşehirlerde kollanılan tek kart sistemine geçilmesi için harekete geçildi. Bandırma Belediyesi, Ulaşım AŞ ve Kentkart arasında yapılan protokol süresi 2014 yılında sona ermişti. Geçici ek süre ile 2021 yılına kadar geçerliliği devam ettirilen Kentkart ile yeni bir protokol yapmayan Büyükşehir Bandırma dışında tüm ilçelerde geçerli olan Balkart'ın 2022 yıl başı itibari ile Bandırma Ulaşım Hizmetleri AŞ araçlarında da kullanılmaya başlanacağını açıkladı.

Bandırma içi toplu taşıma hizmetleri AŞ. gelinen noktada Kentkart'tan Balkart'a geçiş için ek süre istedi. Vatandaş açısında mevcut Kentkartların üzerinde yüklü bulunan bedelin balkart'a aktarılması yanı sıra, Kentkart sahiplerinin, kartlarında yüklü bulunan ücretlerini 6 aylık geçiş süreci ile kullanma hakkı verilmesi talebinde bulundu.

Dolayısı ile 1 Ocak 2022 Cumartesi günü itibari ile Bandırma içi ulaşım hizmetlerinde kullanılmaya başlanacak Balkart'lar öncesinde vatandaşları Kentkartlarına yapacakları yüklemeleri buna göre düzenlemeleri gerekiyor.



Anahtar Kelimeler: Kentkart kaldırılıyor
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı