“Kent Konseyleri Platformu” Bandırma’da toplandı

“Kent Konseyleri Platformu” Bandırma’da toplandı

Platform Sözcüsü Haşmet Biçer: “Kent Konseyleri tüzel bir kişiliğe kavuşturulmalı”

“Türkiye Kent Konseyleri Platformu” yürütme kurulu toplantısı Bandırma Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde, Bandırma Belediyesi’nde yapıldı. Toplantıya İzmir, Adana, Çankaya, Odunpazarı, Konak, Esenyurt ve Bakırköy Kent Konseyleri başkanları katıldı.

Toplantıdan önce basına bilgi verildi.

Burada ilk konuşmayı yapan Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, bir yıldan beri ciddi faaliyetler gerçekleştirdiklerini, bu faaliyetlere Belediye Başkanı Tolga Tosun’un da destek verdiğini belirterek, “Kent Konseyleri bir medeniyet projesidir. Yürütme Kurulu toplantısında Kent Konseyleri ve ülkemizin ortak sorunlarını görüşeceğiz. Bu sorunlar arasında, Bandırma’nın tarım arazilerinin ranta açılması konusu da bulunuyor. Bu toplantının ardından Bandırma Cem Evi’ni de ziyaret edeceğiz” dedi.

Ülkemizdeki 105 Kent Konseyi adına toplanan “Türkiye Kent Konseyleri Platformu”nun dönem sözcüsü ve Adana Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girilmek üzere olan bu dönemde Atatürk Devrimleri’ni korumakta ve çağdaş uygarlığı özüne uygun şekilde yaşatmakta başarılı olup olmadığımızı düşünmek gerektiğini vurguladı. Kent Konseyleri yönetmeliğini mutlaka değişmesi ve bu kuruluşların kendi içinde bağımsız ve özgür duruma dönüştürülmesi gerektiğine dikkati çeken Biçer, şunları söyledi:

“Kent Konseyleri artık belediyelerin arka bahçesi veya dernek olma konumundan çıkarılmalı, kendilerine özgü bir yasaya kavuşturulmalıdır. Bu gerçekleşirse konseylerin, vatandaşlarla daha fazla bütünleşmeleri sağlanabilir. Kısacası Kent Konseyleri tüzel bir kişiliğe sahip olmalıdır.”    ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı