Kent Konseyinden Aşure etkinliği

Kent Konseyinden Aşure etkinliği

Bandırma Kent Konseyi Aşure hayrı yaptı.

Bandırma Kent Konseyi Cuma namazı ardından Nikâh salonu altında gerçekleştirdiği Aşure hayrına binlerce Bandırmalı katıldı.

Aşure ikramı sırasında tam kadro hazır bulunan Kent konseyi Kadınlar Komisyonu, ikramda dağıtıcılara yardımcı olurken, başta demokratik kitle örgütleri olmak üzere etkin kalabalığa ev sahipliği yapan Bandırma Kent Konseyi Başkanı Adil Levent Coşkun insanlarla tek tek ilgilendi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın yanı sıra Belediye Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu Aşure etkinliğinde Başkan Mirza’nın gündemi yine Baski’nin su faturalarına yansıyan ayrıntılarıydı.

Başkan Mirza, bu konudaki serzenişleri yanıtlarken Büyükşehir Meclisi üyesi olarak konunun makul olmadığını, atık su bedelinin faturaya eklenmesi, sayaç okuma bedelleri ile faturanın yükseldiğini, bu nedenle genel rakama yansıyan KDV de o oranda yükselince ortaya büyük bir rakam çıktığını söyledi.

Mirza, Baski’nin atık su deşarz ve arıtma anlamında bir tasarrufu olmaksızın bu kalemleri faturaya yansıtmasının ne hukuki nede ahlaki olmadığını vurgulayarak, ‘’Gölge etmesinler yeter, Bandırma Belediyesi kendi beklentilerini karşılayacak kurumsal yapıya sahiptir.’’ Dedi.

Mirza, uygulamaların kaybettikleri belediyeleri cezalandırmak anlamına geldiğini kanıt içinde, ‘’Aksakal’ın yeni otobüsünü alıp Kepsut’a verdiler, Kepsut’a otobüs gerekli ise Büyükşehir alsın, Aksakal’ın ihtiyacı olmasaydı otobüs almazdı.’’ Diyerek olumsuzluğa tepkisini koydu.

 

 



  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu