Kent konseyinde içe dönük mücadele sürüyor.

Kent konseyinde içe dönük mücadele sürüyor.

Haziran ayında birlikte seçildikleri Kent Konseyi yürütme kurulunda 3 üyenin içe dönük paralel yapılanması ile mücadele eden Başkanlık yazılı bir açıklama yaptı.

DEĞERLİ BASINIMIZA KAMUOYUMUZA DUYURUMUZ

Genel Kurulumuzun 25 Haziran 2014 tarihinde tevdi ettiği başkanlık görevini yerine getirmeye çalışırken; şahsımı ve Belediye Başkanı’nı yıpratma amacı ile güçlendirilmesi gereken kent konseyine saldırıda bulunulmaktadır.

Fuat ŞENTÜRK, Gürkan ILGIN, Can EMRE’nin kent konseyine yaptığı bu saldırlar toplumda kargaşa çıkarıp toplum için yaptıklarımızı ve yapmak istediklerimizi engellemekten başka bir şey değildir.

Amacı sadece ve sadece Bandırma’ya hizmet etmek ve Kent Konseyi olgusunu yerleştirmek olan ve bunun için maddi manevi her türlü özveride bulunan biri olarak, istifa eden yürütme üyelerinin gerek sosyal paylaşım sitelerinde gerekse basındaki söylemlerinde şahsımı yıpratmak pahasına aslında Kent Konseyi’ni yıprattıklarını düşünüyorum.

Son olarak genel kurul delegesi olan ve olmayan herkese ulaşarak nedenlerini tam olarak açıklanıp açıklanmadığından emin olmadığım bir şekilde delegelerin imzaları istenmiş ve alınmıştır. Bir çok kişi iyi niyetle ama bilgilendirme eksikliği içinde imza atmıştır. Hatta imza listesinde genel kurul delegesi olmayan, bağlı olduğu kurumu ve yetkisi belli olmayan ilgisiz isimlere rastlanmış ve toplanan bu imzalar noter aracılığıyla tarafıma genel kurul istemiyle gönderilmiştir.

Bütün bu gelişmelere rağmen hizmet arzusuyla ben ve Kent Konseyi diğer yürütme kurulu üyeleri ve meclisleri yılmadan çalışmalarını sürdürmüşlerdir ve Kent konseyi gün geçtikçe topluma yararlı hizmetleriyle toplumda daha da kabullenilmiş ve tanınmaya başlanmıştır. Eski belediyenin meclis salonu tadilatı bizim tarafımızdan yapılarak Kent Konseyinin kullanımına açılmıştır. Bu salonlarda;

1. Kadın meclisimizin Kurucusu Nesrin AYDOĞMUŞ’un adını verdiğimiz Kadın dikiş ve iş atölyesinin açılışı sağlanmış, haftada 2 gün el becerileri kursu vererek 60 kadına gelir elde etme imkânı verilmiştir.

2. Aynı atölyede haftada 2 gün çeyiz işleri kursu verilerek 60 kadına istihdam sağlamıştır.

3. Kadın yurttaş eğitimi: 30 kadın

4. Bilinç yükseltme eğitimi:25 kadın

5. Plates kursu: 70 kadın

6. Halk oyunları kursu: 32 kadın

7. Kent konseyi musiki topluluğu kurularak 25 kişi

8. Resim kursu: 20 kişi katılımı sağlanarak yaşamlarına iktisadi, sosyal ve kültürel olarak dokunulmuştur.

9. Habitat üyeleriyle 18 gence ‘’Paramı Yönetebiliyorum’’ eğitmen eğitimi verilmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile anlaşılarak 5000 gence ulaşım hedeflenmiştir.

10. Çınarlı Mahallesinde Çağdaş Gençlik Derneğinde bir kütüphane yapılması çalışmalarına devam edilmektedir.

11. Bandırma İİBF ve Kent Konseyi işbirliği ile Balıkesir –Çanakkale illeri 1/100000 ‘lik çevre düzeni planı değerlendirilmesi amacı ile TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Orhan SARIALTIN ve Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran BOZOĞLU katılımıyla 27 Aralık tarihli bir çalıştay hazırlanmaktadır.

12. Edincik Mahallemizdeki bazı tarihi ağaçların anıt ağaç statüsüne alınması için Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunulmuş olup işlemleri devam etmektedir.

13. Bandırma Lions Kulübü ile birlikte görme engelli hemşerilerimiz için ‘Eyvah Eyvah 3’ filminin betimlemeli gösterimi yapılmıştır.

14. Sabancı Holding SRM Danışmanlık ile 4 aşamalı Bandırma’nın vizyon ve misyonunu oluşturması için ‘Bandırma Kimliğini Arıyor’ konulu uluslararası çalıştay yapılması planlanmıştır.

15. Mahalle Meclisleri Yönergesi Taslağı hazırlanmış, genel kurulun onayına sunulacaktır.

16. Türkiye’de Kent Konseylerinin üye olduğu Kent Konseyleri Platformu’nun 15. Genel Kurul toplantısı Bandırma’da Kent Konseyimiz ev sahipliğinde yapılacak ve Platformun Dönem Başkanlığı bize geçecektir. Dönem Başkanlığımızda bu platformun Bandırma’ya çok değerli kurumsal katkıları olacaktır.

17. Bandırma Paylaşıyor Projesi’yle ihtiyacı olanla imkânı olanı bir araya getirerek oyuncaktan bebek arabasına, sobadan battaniyeye yüzlerce ürün ve hemşerilerimiz arasında koordinasyonu sağladık.

Ayrıca Kent Konseyinin kurumsal bir kimlik ve daha profesyonel bir yapıya kavuşturulması için çalışmalar devam etmektedir.

Yanı sıra Kent Konseyini yeni genel kurula hazırlamak, hukuki alt yapıyı oluşturmak ve genel kurul çağrısı yapabilmek için çalışmalar sürdürülmektedir. Bu amaçla diğer kent Konseylerinin de yönergeleri incelenerek profesyonelce iki yeni yönerge çalışması hazırlanmaktadır.

Birilerinin Kent Konseyi gölgesinde yapmaya çalıştıkları kişisel, kapris, ego ve siyasi rant hesaplarını bırakmalarını; yürütme kuruluna getiremedikleri grupçuluğu genel kurulumuza taşımamaya, gaflet ve delalet içerisine girmemelerini kent konseyi adına öneriyor, boşa konuşmak, boşa zaman geçirmemek enerji kaybı yaşamamak ve halkımızdan gelen talepleri gerçekleştirebilme çabaları adına tarafımıza yapılan engellemelerin artık kamuoyu tarafından bilinmesi gerektiği düşüncesiyle bu açıklamayı uygun bulmaktayım.

Fuat ŞENTÜRK’ün 3. Noter aracılığıyla 01.12.2014 tarihli belediyemize yapılan tebliğine cevaben 2. Noter aracılığıyla, talep edilen hususlar yasal çerçevede değerlendirilmiş olmakla; tebliğ talepnamesinin ekinde yer alan resmi belge niteliğindeki imza listesinde yapılan usulsüzlükler nedeniyle ayrıca gerekli yasal yollara başvurulacaktır.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Adil Levent COŞKUN

Bandırma Kent Konseyi Başkanı

 

 



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı