Kent Konseyi Koordinasyon Kurulu Toplantısında

Kent Konseyi Koordinasyon Kurulu Toplantısında

Dr. Murat Ergöz Bandırmalıların Taleplerini iletti

Dün saat 17:00'de, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı'nın Başkanlığında Balıkesir İlçe Kent Konseyleri Başkanlarının katılımı ile Balıkesir Kent Konseyi  Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantı yaklaşık 2 saat 20 dakika sürdü ve zoom üzerinden online olarak gerçekleştirildi.

 Toplantının ilk gündem maddesi Covid-19 pandemi süreci sonrasında “Yeni Normal” kavramı konusunda yapılması planlanan bilinçlendirme çalışmaları görüşüldü. Halkın bilinçlenmesi amacı ile broşürler, kamu spotları ve bilboard reklamları konusu tartışıldı.Daha sonra Balıkesir'e özel bir çiçek olan “Beyaz Zambak”  ve Balıkesir'e ait endemik birkiler konusunda Balıkesir Üniversitesinden Prof.Dr.Fatih Satıl bir sunum yaptı. Sonrasında bu konuda Kent Konseyleri olarak yapılabilecek projeler tartışıldı. Beyaz Zambak festivali konusu gündeme geldi. Su tasarrufu konusunda neler yapılabileceği tartışıldı.

            Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr.Murat Ergöz ise yaptığı konuşmada temel olarak şu konulardan bahsetti ve Bandırma'nın taleplerini iletti;

1-Bandırma Kent Konseyi'nin yönetime düşünsel anlamda dahil olabilmesi için Bandırma'da yerel yönetim yönetişim mekanizmalarının bir an önce sağlıklı bir şekilde tesis edilmesi gerektiğini belirtti.

2-Yeni normalleşme süreci için halkın konu hakkındaki bilincinin arttırılması amacı ile afiş,poster ve bilboard reklamları talep edildi.

3- Bandırma Kent Konseyi bileşenleri adına Bandırma Sahil Şeridine, Livatya'ya kadar hijyenik,modern,engelli erişimine uygun olarak umumi tuvaletler talep etti. Bu konuda Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin mevcut çalışmasına Bandırma'nın da dahil edilebileceği konuşuldu ve Bandırma Kent Konseyi'nden resmi başvuru talep edildi. 1-2 gün içerisinde bu başvuru Bandırma Kent Konseyi tarafından yapılacaktır.

4- Bandırma'dan Çanakkale çıkışında kurulması planlanan Marmara OSB'nin verimli tarım alanları üzerine kurulacağı ve bu alandaki zeytin ağaçlarının sökülmeye başlandığı, sürecin şeffaf bir şekilde ilerlemediği,Bandırma Sivil Toplumunun bu konudan duyduğu kaygılar dile getirildi.

5- Kapıdağ'da yapılmakta olan rüzgar enerji santrallerinin Kapıdağın florasına vermekte olduğu zararlar ve maden arama faaliyetleri konusunda alınmış olan duyumlar ve kaygılar dile getirildi.

6- Bandırma Kent Konseyi Başkanı belli bir miktar suyun insani kullanım hakkı olarak ücretsiz verilmesi konusunda çalışma yapılmasını talep etti.

            Doğa ve çevre konusunda bir çalışma yapılarak, bilimsel gerçekler ve somut bilgiler ışığında ortak bir politika belirlenmesi düşüncesi oluştu. Belli bir miktar suyun insani kullanım hakkı olarak ücretsiz verilmesi yönünde çalışma yapılması ve bir sonraki toplantıya BASKİ genel Müdürü'nün de davet edilmesi konuşuldu.

            Toplantının yararlı geçtiğini belirten Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz,  Bandırma Kent Konseyi’nin,  Bandırma'nın, doğasının ve çevresinin hak ve hukukunu savunmaya ve halkın isteklerinin ilgili yerlerden talep edilmesine devam edeceğini ifade etti. Erdem ÖZCAN



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli