Kent Konseyi BGC'de

Kent Konseyi BGC

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz ve yönetim arkadaşları BGC'de konuk oldu

“Kadın Danışma Merkezi korsan faaliyetti”

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr.MuratErgöz, Kadın Danışma Merkezi ve mescit konularının çarpıtılarak suiistimal edildiğini söyledi. 

MESCİT KONUSU ÇARPITILDI

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz, Yürütme Kurulu Üyesi Levent Balkış ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Bandırma Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Başkan Ergöz, gündeme dair konularda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son dönemde belediyeyle olan ilişkilerin diyalog eksikliğinden kaynaklandığına vurgu yapan Başkan Ergöz, “Ben aşılacağına inanıyorum. Bandırmamız çok önemli bir kent ve sahipsiz değil. Bandırma’nın sahipleri bu sorunun aşılmasında katkı sağlayacaklardır” dedi. Kamuoyunda son dönemde özellikle kadın danışma meclisi ve Kent Konseyi’nin deposunda olduğu iddia edilen mescit konularının çarpıtıldığına dikkat çeken Başkan Ergöz, “Göreve geldiğimiz 2019 yılı Temmuz ayında Kent Konseyi’nin deposu olarak odayı kapattık. Aradan 6 ay geçtikten sonra sanki açık ve aktif olan bir mescidi kapatmışım gibi kamuoyuna yansıtıldı. Bu bina Bandırma Belediyesi’ne ait ve bu binada mescit olarak kullanılan bir alan yok. Olsa benim inisiyatif kullanarak kapatmam söz konusu olamaz. Kent Konseyi’nin de yok. Herkes şunu bilsin ki biz mescit kapatmadık” diye konuştu.

KADIN DANIŞMA MERKEZİ KORSAN FAALİYETTİ

Kadın Danışma Merkezi konusuna da değinen Başkan Ergöz, “Kadın gibi hassas bir konuda uzmanlığı ve diploması olmayan kişilerin danışmanın diye ortaya çıkması ve bu yapının Kent Konseyi bünyesinde olmasına Yürütme Kurulu olarak karşı çıktık. Kadın Danışma Merkezi’nin hukuki bir dayanağı yok. Hem mülki iradenin hem de yerel yöneticilerin herhangi bir engellemede bulunmamaları bu yapıyı yasallaştırmaz. Böyle hassas bir konunun ehli olmayan kişilerin olaya müdahil olmaları çok yanlıştı. Tabiri caizse korsan faaliyetlerdi. Türkiye’de hiçbir Kent Konseyi bünyesinde kadın danışma merkezi yok” dedi. Başkan Ergöz, Kent Konseyi bünyesinde en yakın zamanda Kadın Meclisi kurulacağını ve meclis başkanının Yürütme Kurulu’nda yer alacağı bilgisini paylaştı. 

KADIN VE ÇOCUK KONUK EVİ KURULMASI GEREKİYOR

Türkiye’deki kadın danışma merkezlerinden örnekler veren Ergöz, “Karşıya ve Kadıköy Belediyeleri bünyesinde var. Öncelikle bir yönetmelik hazırlanması gerekiyor. O sürecin ardından oluşturulan merkezler bünyesinde psikolog, sosyolog ve rehberlik alanında uzmanlığı olan kişiler istihdam ediliyor. Kent Konseyi’nin böyle bir konuya müdahil olması söz konusu değil ne yazık ki” görüşünü savundu. Nüfusu 100 binin üzerinde olan yerleşim yerlerinde kadın ve çocuk konukevi kurulmasının Belediye Kanunun 14. Maddesi gereğince zorunlu olduğuna vurgu yapan Ergöz, “Kanun maddesi çok açık, kurulabilir demiyor. Kurulmalı diyor. Böyle bir konu var. Biz Kent Konseyi olarak Bandırma’ya kadın ve çocuk konukevi yapılması için girişimlerde bulunacağız” dedi.

“OLMAYAN BİR ŞEY KAPATILAMAZ”

Kamuoyunda çarpıtılarak gündeme getirilen kadın danışma merkezi ve mescit konularının kendilerini çok üzdüğünü belirten Yürütme Kurulu Üyesi Levent Balkış, Ramazan Narin’in Kent Konseyi Genel Kurulu’na itiraz için açtığı davayı kazanmasının ardından Kent Konseyi’nin hukuken faaliyet göstermediğine dikkat çekti. Balkış, “Olmayan bir Kent Konseyi’nin Kadın Danışma Merkezi’de olamaz. Olmayan bir şeyde kapatılamaz. Bizim Yürütme Kurulu olarak karar defterimizde aldığımız bir kapatma kararı da yok. Gelişigüzel faaliyet göstermişler. Genel Kurul yapıp Kadın Meclisi kurarak bu konunun orada çözülmesini istedik ve kadın danışma merkezinin esaslarını biz Belediye Başkanımızla da paylaştık. Konu istismar edildi ve çarpıtılarak kamuoyuna aktarıldı. Bu bizi çok üzdü” diye konuştu.

 



Anahtar Kelimeler: Konseyi '
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli