Kent konseyi ödülleri sahiplerini buldu

Kent konseyi ödülleri sahiplerini buldu

Bandırma Kent Konseyi, genel kurul öncesi katkı sahiplerini plaket ve teşekkür belgesi ile taltif etti.

 

Bandırma Kent Konseyi,  27 Temmuz Pazartesi günü yapılacak genel kurul öncesi, konseye katkı veren kişi ve kuruluşları ödüllendirdi.

Kent Konseyi´nin Belediye halindeki merkezinde gerçekleşen taltif töreninde konuşan Başkan Adil Levent Coşkun, göreve geldiği günden itibaren uygulanan projelere katkı ve desteklerini esirgemeyen gerek konsey üyesi, gerek komisyon üyesi gerekse kurum ve kuruluş temsilcilerinin büyük bir özveri ile kent yaşamına katkı verdiklerini vurgulayarak bu karşılıksız desteklerinden dolayı kendilerini ödüllendirmeyi uygun gördüklerini söyledi.

Coşkun, Kent Konseylerinin bir kentin çevre ve sağlık noktasında beklentilerinin hayata geçirilmesinde önemli rol oynadığını vurgulayarak, günümüzde bu olanağı çok iyi değerlendiren Eskişehir´i örnek gösterdi.

Başkan Adil Levent Coşkun, pazartesi günü yapılacak genel kurulda aday olmayacağını açıklayarak, bugüne kadar kendisine katkı veren herkese teşekkür edip, bundan sonra kendisinin de sade bir üye olarak kent konseyi işlevine destek vermeyi düşündüğünü söyledi.

/resimler/2015-7/25/1717224837981.jpg

Edincik´in tarihi dokusuna dokundu

Kent Konseyi başkanı adil Levent Coşkun, görevde kaldıkları süre içinde yaşama kattıkları en önemli projelerden birisinin il özel idare bütçesinden ayrılan kaynak ile Edincik´te bir sokağı restore ettiklerini, ayrıca tarihi beldenin çeşmeleri ve 8 adet tarihi ağacını koruma kapsamına alınmasını sağladıklarını söyledi.

Coşkun, Edincik´te başlatılan çevre ve tarihi doku koruma bandının gelecekte daha geniş kapsamlı ele alınarak buradaki tarihi dokunun daha da öne çıkartılmasının mümkün olacağını ifade etti.

/resimler/2015-7/25/1717498588522.jpg

Coşkun, Kümbet Cami yatırları yanında buluna n üç kurnaya, üç ayrı kaynaktan su geldiğini, yine Edincik´te konuşlanan Osmanlı Ordusunun Cumhuriyetin ilanı ile birlikte sancağı ve alemini teslim ettiği camide o günden bu güne cami imamlarının gelenek gereği Cuma hutbelerine kılıç kuşanarak çıktığını hatırlattı.

Coşkun, bölgede yaşanan bu farklılıkların Kent Konseylerince öne çıkartılarak bölge ekonomisi ve sosyal yaşamına nüfus etmesinin sağlanması düşüncesinde olduğunu vurguladı.

/resimler/2015-7/25/1718350308147.jpg

 



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı