KENDİNİ İMAN EHLİ SANAN FAKAT HİÇ NASİBİ OLMAYAN İNSANLAR?

KENDİNİ İMAN EHLİ SANAN FAKAT HİÇ NASİBİ OLMAYAN İNSANLAR?

Hakkı bâtıl ile asla ve asla örtmeyiniz.

Allah (c.c), (2. Bakara Sûresi, 42. Âyet-i kerîmede, ?Hakkı bâtıl ile örtmeyin ve hakkı da gizlemeyin. (Kaldı ki) siz (gerçeği) biliyorsunuz? buyurmaktadır. Tabii Alllah´ın âyetleri O´na iman edenleredir. Allah´a iman etmeyenler için bir önemi yok. Biz de zaten Allah´a ve Muhammed Mustafa (s.a.v.)´e iman edenlere hitaben yazı kaleme alıyoruz.

                Kendi iman ehli sanan fakat imandan hiç de nasibi olmayan insanlar bu son zamanlarda epeyce çok da arttı. Örneğin adam namaz kılar, oruç tutar ancak bu ibadetleri kim için yaptığının farkında olmaz. Farkında olmadığı gibi imanı sadece namaz kılmak, oruç tutmaktan ibaret sananlar da bulunduğumuz toplumumuzda az da değil. Allah´a iman eden insan yüce Allah´ın her emrine tabi olur.

                Allah´ın sevmediğini sevmemek, sevdiğini sevmek; haram kıldığını haram, helal kıldığını helal kabul etmek; Allah´a şirk koşarak Allah´ın haram kıldığını helal duruma getiren insanların yanında değil karşısında olmak imanın gereğidir.

                İMANI İMANSIZLIKLA KARIŞTIRAN İNSANLARIN SAYISI GÜN GEÇTİKÇE ARTMAKTADIR.

Allah´a iman; mal, makam, şöhrete iman etmek değildir. İnsanlar siyasi ve benzeri liderlere olan imanları kadar Allah´a iman etmiş olsalardı EVLİYAHULLAHTAN olurdular.

                Siyasi lider olarak seçtikleri insanlar Allah´a şirk koşsa bile onu savunuyorlar! Böyle bir insan Allah´a inat desteklenir mi? Bunları destekleyenlere de ne denir?

                İnat ile bu ahlaktaki insanların ihanetlerini çeşitli bahaneler ile, mesela ?O ÇOK HİZMETLER VERDİ, HEM O OLMASA FALANCILAR GELECEK O NE YAPTIYSA ALLAH İÇİN YAPMIŞTIR? diyerek konuyu saptırarak gizleyenler şu âyet-i kerîmeleri iyice dikkat ile bir defa daha okusunlar:

                ?İndirdiğimiz apaçık delilleri ve hidayetin kendisi olan âyetleri insanlar için Biz kitapta açıkladıktan sonra gizleyenler var ya mutlaka onlara Allah lanet eder. Lanet edebilecek olanlar da lanet ederler.? (2. Bakara Sûresi, 159. Âyet).

                ?O kimseler ki Allah´ın indirdiği kitaptan bir emri, bir hükmü gizlerler de buna karşılık değersiz bir miktar para alırlar, işte muhakkak onlardır ateş yiyenler. Karınlarında ateşten başka bir şey yoktur. Allah kıyamet gününde onlarla ne konuşur, ne de onları temizler. Onlara ancak elemli bir azap var.? (2. Bakara Sûresi, 174. Âyet).

                ?Kendilerine haksızlık ederlerken meleklerin canlarını aldıkları kimseler, ?BİZ HİÇBİR KÖTÜLÜK YAPMIYORDUK´ diyerek teslim olurlar. (Melekler onlara şöyle der:) Hayır, Allah, sizin yaptıklarınızı elbette çok iyi bilendir.? (16. Nahl Sûresi, 28. Âyet).

                ?Gel gör ki haksızlık edenler, bilgisizce kötü arzularına uydular. Allah´ın saptırdığını kim doğru yola eriştirebilir? Onlar için herhangi bir yardımcı yoktur.? (30. Rûm Sûresi, 29. Âyet).

                ?Kimine hidayet verdi, kimi de sapıklığı hak etti. Çünkü bunlar, Allah´ı bırakıp şeytanları veli edinmişlerdi. Ve gerçekten onları doğru yolda saymaktadırlar.? (7. A´râf Sûresi, 30. Âyet).

                ?İşte bu, sizin gerçek Rabbiniz olan Allah´tır. Öyleyse haktan sonra sapıklıktan başka ne var? Peki, nasıl hala çevriliyorsunuz? (10. Yûnus Sûresi, 32. Âyet).

                ?De ki: Sizin şirk koştuklarınızdan hakka ulaştırabilecek var mı? De ki: Hakka ulaştıracak Allah´tır. Öyleyse, hakka ulaştıran mı uyulmaya daha hak sahibidir, yoksa doğru yola ulaştırılmadıkça kendisi hidayete ulaşmayan mı? Ne oluyor size? Nasıl hükmediyorsunuz?? (10. Yûnus Sûresi, 35. Ayet).

                ?And olsun, Biz her ümmete, ?ALLAH´A KULLUK EDİN VE TAĞUTTAN KAÇININ´ (diye tebliğ etmesi için) bir elçi gönderdik. Böylelikle, onlardan kimine Allah hidayet verdi, onlardan kiminin üzerine sapıklık hak oldu. Artık, yeryüzünde dolaşın da yalanlayanların uğradıkları sonucu görün.? (16. Nahl Sûresi, 36. Âyet).

                Allah´ın âyetleri elbette O´na iman edenleredir. Allah´a iman eden mü´minler Allah´a inat gitmezler, hakkı gizlemezler, hak onlara söylenince ayıkırlar, inad ederek sevdikleri insanların veya menfaati oldukları insanları savunmazlar. Eğer savunurlarsa iman ettikleri Allah (c.c.) değil, savunduklarıdır!

                İslâm coğrafyasında ve ülkemizde gözü olan Allah düşmanlarının içimizdeki ajanları, insanlara zulmediyor. Diğer bir taraftan da bu zulmün karşısında güya hakkı savunan DİNDAR VE MİLLİYETÇİ AJANLARINI ÇIKARIYORLAR!

                Bunları gören CAHİL HALK HER DÖNEMDE BU TÜR DÖNME DOLAPLARA ÇOK ÇA BİNMİŞTİR!

                İslâm dünyasında bu OYUNLARA ÇOK UYAN KOYUNLAR VAR MAALESEF.

                Bilmezler ki; İKİ TARAF DA AYNI ELDEN İDARE EDİLİYORLAR!

                Bunlara rağmen Dini bütün gerçek tam Türk olanların bütün bu ayrılıkları tümünü ortadan kaldırılabileceklerine kaldırmaya çalışan çok değerli vatansever dinine ve vatanını canından çok seven epeyce insanlarımız vardır.

                Ama aynı eller Onları örtmeye çalışıyorlar.

                Bu karartma olayları sizleri ve bizleri Allah´ın bizlerin gerçek dostumuzun kim olduğunu açıkça göstermektedir?



  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı