Kazaziye takı sergisi parıldıyor

Kazaziye takı sergisi parıldıyor

Bandırma’da, açılan “Kazaziye Takı Sergisi” ilgi görüyor.

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, Barış Manço Kültür Merkezi, Melih Çınar sergi salonunda,15 Ekim 2021’de açılıp, 24 Ekim 2021’e dek açık kalacak olan sergide Halime Çalışkaner ve Sevgül Demir’in hazırladıkları takılar izleyenlerin beğenisine sunuluyor.

Saat 10.00-21.00 arasında gezilebilen sergiyle ilgili olarak bilgi veren Kültür Bakanlığı sanatçısı, Kuyumculuk Teknolojileri Ustası Halime Çalışkaner, 15 yıldan beri bu sanatla uğraştığını belirterek, “Kazaziye, ülkemizin çok eski, geleneksel sanatlarından biridir. Emek ve sabır ister. Çünkü iğneyle işleyerek yüzlerce, hatta binlerce düğüm atılarak gerçekleşiyor” dedi.

Sergide eserleri bulunan Erdekli Sevgül Demir ise Kazaziye takı çalışmalarına 4 yıl önce Erdek Halk Eğitim Merkezi çatısı altında başladığına işaret ederek, “Beni bu sanat dalına yönlendiren, Erdek Halk Eğitim Merkezi eski müdürü Bekir Alkan’a teşekkür borçluyum” diye konuştu.

Çalışkaner ve Demir, Bandırma’da sergi açmalarını sağlayan Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’a da teşekkür ettiler.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Kazaziye sergisi parıldıyor
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı