Kaz dağları altın avcılarına peşkeş çekiliyor

Kaz dağları altın avcılarına peşkeş çekiliyor

AKP ALTIN AVCILARININ BASKINA BOYUN EĞİYOR

CHP Balıkesir milletvekili Namık Havutça, Ayvalık’a giderek CHP İlçe Örgütü ve Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Havutça, daha sonra Ayvalık Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda zeytin ve zeytinyağı sektörünün temsilcileri ile bir araya geldi. Havutça, toplantıda AKP hükümetinin tasarının altın ve maden lobilerinin baskıları ile hazırlandığını belirterek, “AKP, altın avcıları ve maden lobilerinin baskısına boyun eğiyor. Zeytin altından değerli değil. Zeytin, altındakinden değerli” dedi.

“Ayvalık Ankara’dan Adım Adım Takip Ediliyor”

Namık Havutça, Ayvalık CHP İlçe Örgütü’nde Başkan Asım Sürer ve partililerle bir araya geldi. Daha sonra Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gencer’i ziyaret eden Havutça burada yaptığı konuşmasında Ayvalık’ın çok önemli bir turizm, zeytin ve zeytinyağı merkezi olduğunu dile getirdi. Havutça, sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışının Ayvalık’ta olmasının çok önemli bir başarı olduğunu ifade etti. Havutça, “Ankara’dan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nden adım adım takip edilen bir yerdir” dedi.

“Zeytin altından değerli değil. Zeytin, altındakinden değerli”

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, Ayvalık Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda zeytin ve zeytinyağı sektörünün temsilcileri ile bir araya gelerek AKP’nin zeytinin talanı olarak kamuoyunda bilinen tasarısını masaya yatırdı. Ayvalık’ta da bu tasarının görüşülmesinin bir gereklilik olduğunu vurgulayan Havutça, Ankara’ya gelip TBMM Tarım Komisyonunda bölgesine sahip çıkan, sektör temsilcilerinin Ankara’da bulunmalarının ve destek vermelerinin çok önemli olduğunu vurguladı ve sektör temsilcilerine teşekkür etti. Tasarının 6 defa geldi TBMM’ye geldiğini ve 6 defa reddedildiğini vurgulayan Havutça,  tasarının içeriği hakkında bilgi verdi. “Zeytin konusu bir memleket meselesidir” diyen Havutça, şöyle devam etti:

“Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerini Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı tali komisyon olarak Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon toplantısında görüşüldü. Oysa, esas komisyon olarak görüşülmesi gerekirdi. Zeytini ilgilendiren bir tasarıyı Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu esastan görüşün rapora bağlayacaklar. Yani zeytini, enerjinin konusu haline getiren bir AKP anlayışı var. Böyle bir aymazlık kabul edilebilir değildir. Bu durum yasama tarihinin skandalıdır. Buradan çok net anlaşılıyor ki, AKP hükümeti altın avcılarının ve maden lobilerinin baskıları ile bu tasarıyı yasalaştırmaya çalışıyor. Onlara komisyon toplantısında söyledim, Altın avcılarının ve maden lobilerinin baskılarına boyun eğmeyin. Zeytin altından değerli değil. Zeytin, altındakinden değerli.”

Havutça, tasarının yasalaşmaması ve zeytincinin menfaatlerini gözeten bir yasal düzenleme yapılması için TBMM’de mücadelelerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi. 



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli