Kaymakam'dan Trafik denetimi

Kaymakam

Gönen'de Trafik haftası kutlaması, “Bu yolda sana güveniyoruz” uygulaması yapıldı.

        Kaymakam Dr. Arslan Yurt, Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda sürücülere ve yolculara trafik kurallarını hatırlattı. 

Trafik düzeni ve güvenliğinin artırılması, karayollarını kullananların kurallara uymaları yönündeki farkındalığının ve paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birliği ve koordinasyon içerisinde trafik güvenliğine olan katkılarının artırılması amacıyla her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü", takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" olarak kutlanmaktadır. 

 Trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının azaltılması ve önlenmesi, karayollarında tüm yol kullanıcıları için düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri ve sürücülerin trafik kural ihlal etmelerinin en aza indirilerek toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla, ilçemizde trafiğin yoğun olduğu noktalardan Hüseyin Tümer Caddesindeki yaya geçidi üzerinde "Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz", "Yayalar Kırmızı Çizgimiz", "Trafikte Her Yıl Daha İyiye" sloganlarıyla düzenlenen etkinlikte durdurulan araçlarda bulunan sürücü ve yolculara kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulunan Kaymakam Dr. Arslan Yurt, bu amaçla hazırlanan broşürleri dağıttı. 

Daha sonra Özcan Kılınçay İlkokulunda düzenlenen Trafik Haftası Programı Kaymakam Dr. Arslan Yurt, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.  Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine uygun olarak okunan şiirler, sergilenen gösteriler ve halk oyunları ilgiyle izlenirken Kaymakam Yurt “bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, kurallara uymaya ve çocuklara örnek olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Kaymakam' Trafik denetimi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı