Kaymakam Çalık’tan Erdek’e bakış

Kaymakam Çalık’tan Erdek’e bakış

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık: “Erdek’in turizmde yeni bir yol haritasına ihtiyacı var”

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, “Erdek turizminin yeniden ayağa kalkması için turizmde bir yol haritasına ihtiyaç var. Bu yol haritası, Erdek’te düzenlenecek bir çalıştayda belirlenebilir” dedi.

Erdek turizminin artık yalnız deniz-kum-güneş üçgeninden çıkarılması gerektiğine işaret eden Çalık, “Erdek, turizmini artık kültür, doğa ve termal ile de birleştirerek entegre bir duruma dönüştürmelidir. Ocaklar’da yaşama geçirilecek bir termal turizm, bölgeye çok önemli katkı sağlar. Tabii bu arada Erdek turizminin de mutlaka markalamaya ihtiyacı var” diye konuştu.

ÇEVRE YOLU ÇOK ÖNEMLİ

Erdek’in kent içi trafiğinin düzene girmesi için ilçeye mutlaka bir çevre yoluna ihtiyaç olduğuna işaret eden Çalık, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde Balıkesir’de yapılan İl Koordinasyon Toplantısı’nda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, çevre yolu konusuna sıcak baktıklarını açıkladı. Erdek eğer çevre yoluna kavuşur ve Narlı’ya bir de feribot iskelesi yapılırsa ilçemiz kent içi trafiği büyük ölçüde rahatlar. Bu arada Erdek’in iyi organize edilirse bir kongre merkezi bile olabileceğine inanıyorum.”

DOĞALGAZ VE KANALİZASYON

Erdek’e doğalgazın gelmesinin önemine dikkati çeken Çalık, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Erdek’e yapılacak yeni kanalizasyon sisteminin yaklaşık 100 milyon liraya mal olacağını belirtti. Çalık, “Erdek’ten önce görev yaptığın Fethiye’de çok entegre ve birbirini destekleyen sektörler vardı. Erdek de böyle bir bütünlük sağlarsa turizmini geliştirebilir” değerlendirmesinde bulundu.



Anahtar Kelimeler: Kaymakam Çalık’ Erdek’ bakış
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli