Kaymakam Yazar açıkladı

Kaymakam Yazar açıkladı

Bandırma´daki okullara yeni spor salonları geliyor

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, ilçedeki spor tesislerinin zenginleştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Liseler Vadisi´nde görülen küçük aksaklıkların büyütülmemesi gerektiğine işaret eden Yazar, ?Yalnız bu bölgede değil, hemen hemen hepimizin evlerinde zaman zaman bu çeşit küçük sorunlar yaşanabiliyor. Gerekli onarımları yaptırıp sorunları gideriyoruz. Liseler Vadisi´ndeki küçük aksamalar da bunlar gibidir. Bölgeyi yapan müteahhidin sözleşmesinde iki yıllık garanti bulunuyor. Görülen aksaklıklar hemen gideriliyor. Geçtiğimiz günlerde Yatırım Daire Koordinasyon Başkanlığı yetkilileri de gelerek durum belirlemesi yaptılar? dedi.

/resimler/2018-12/27/2152137235451.jpg

SPOR TESİSLERİNİ ZENGİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Bandırma´da göreve başladığı ilk günlerde ilçedeki spor tesislerinin yetersizliğini gördüğünü vurgulayan Yazar, bu konuda çalışmalarını hemen başlattıklarını belirtti.

/resimler/2018-12/27/2245385891751.jpg

RECEP GENCER SALONUNA ISITMA

Yazar, yıllardır kullanılmayan Recep Gencer Endüstri Meslek Lisesi spor salonu ile ilgili olarak şu bilgiyi verdi:

?Edincik yakınlarındaki Recep Gençer Endüstri Meslek Lisesi´nin spor salonunun yıllardır kullanılmadığını gördük. Bunun ısıtma sorunundan kaynaklandığını söylediler. Yaptığımız girişimler sonunda Spor Toto Teşkilatı, bu salonun ısınma sorununun çözümlenmesi için 100 bin lira ödenek çıkardı. Isınma sisteminin kurulması işini de makine mühendisi Gürbüz Gözcüler, hiçbir ücret almadan sağlayacak. Salona ayrıca bir skorboard da yapılacak. Böylece salonda spor karşılaşmaları yapılabilecek.?

FEN LİSESİ SALONU

Fen Lisesi spor salonunun da yeniden elden geçirileceğini açıklayan Yazar, şöyle konuştu:

?Bu salonun izolasyon işini YEMMAK ve YEMTAR üstlendi. Her iki şirket de yaklaşık 25´er bin liralık harcama yapacaklar. Çatıyı Bandırma Gençlik, Spor ve Kültür ve Eğitim Vakfı, yaklaşık 80 bin lira harcayarak onaracak. Yine Bandırma Gençlik, Spor ve Kültür Vakfı da 10 bin lira harcayacak. Böylece yaklaşık 150 bin liralık harcamayla salonumuz sportif çalışmalara açılacak.?

TOKİ´YE YENİ SALON

Hâlen Bandırma Ortaokulu´nun eğitim-öğretim gördüğü eski Şehit Mehmet Günenç Lisesi salonunun, Bandırma Belediyesi tarafından onarılacağına işaret eden Yazar, TOKİ evlerinin bulunduğu bölgeye de yeni bir salon yapılacağını açıkladı. Yazar, Cemil Kaya İlkokulu ve ortaokulunun zeminine yapılacak bin kişilik çok amaçlı salona Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı´nın 90 bin liralık ödenek sağlayacağını belirtti.

KOROZMAN SAHASINA IŞIKLANDIRMA

Korozmanda, 17 Eylül Stadı´nın yakınındaki sentetik çim alanında geceleri de maç yapılmasına olanak sağlamak amacıyla direklerin, EnerjiSA tarafından yaklaşık 30-40 bin liralık harcamayla kurulacağını, Ankırg demirlerin 15 bin lira harcamayla Edincik´teki TELCO Şirketi tarafından sağlanacağını, betonları ?Bursa BETON? firması, projektörleri LİMAK, kablo harcamalarını UEDAŞ ve Eti Maden´in üstleneceğini, vinç işlemelerinin ise ARGE Vinç tarafından gerçekleştirileceğini belirten Yazar, ?Bu çalışmalara belediyemiz kepçe desteği verirken, işçilik harcamalarını da Bandırma Gençlik, Spor ve Kültür Vakfı üstlenecektir. Bu sahanın çalışmalarını iki ayda tamamlayacağımıza tahmin ediyorum? diye konuştu.

Yazar, Spor Bakanlığı-Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi işbirliğiyle üniversite kampüsüne 3.500 kişilik spor salonu yapılacağına da işaret etti.

ÖĞRENCİLERİMİZE HER ÇEŞİT DESTEĞİ VERİYORUZ

Yeni okul binalarının yapılmasının eğitim-öğretimin kalitesini artırmayacağına dikkati çeken Kaymakam Yazar, şu değerlendirmede bulundu:

?Yeni okul binaları, yeni hastaneler yapmak, ne eğitimde, ne de sağlıkta kaliteyi artırır. Önemli olan bu binaların içinde görev yapan öğretmenler ve doktorlardır. Onların çok kaliteli ve özverili çalışmaları gerekir. Biz, öğrencilerimizin her çeşit ihtiyacının karşılanması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu amaçla öğretmenlerimiz, zaman zaman öğrencilerimizi evlerinde ziyaret ederek ailelerinin durumlarını yerinde görüp değerlendirmelerde bulunuyorlar. Diyelim ki bir öğrencimiz, maddi yetersizlik nedeniyle o gün okula paltosuz, kabansız geldi. Bu ihtiyacı aynı gün hemen karşılanıyor. Bu konuda bize Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı ile Bandırma Gençlik, Spor ve Kültür Vakfı da büyük destek veriyor.?

/resimler/2018-12/27/2248323551335.jpg

KİTAPLIKLARI SÜREKLİ YENİLİYORUZ

Kaymakam Günhan Yazar, okulların kitaplıklarını yenilenmesine de büyük önem verdiklerini vurguladı. Geçen yıl okullara toplam 350 bin liralık kitap aldıklarına dikkati çeken Yazar, 2018 yılında da yaklaşık 300 bin liralık kitabı okul kütüphanelerine koyduklarını belirtirken, ?Okullarımıza her hafta 5 bin liralık kitap alıyoruz. Kitapta sınır yok. Bu arada Bandırma Halk Kütüphanemize de kitap desteği sağlıyoruz? diye konuştu.

Yazar, Bandırmalı hayırsever kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlara teşekkür etti. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Kaymakam Yazar açıkladı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli