Kaymakam Çalık´tan turizme bakış

Kaymakam Çalık´tan turizme bakış

Erdek´in coğrafi durumu ve havası turizme çok elverişli.

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek´te "Turizm Meslek Lisesi" açılmasının yararlı olacağına dikkati çekti.

Erdek´teki turizm işletmelerinin markalaşması gerektiği hakkındaki düşüncesini tekrarlayan Çalık, "Erdek´in bu yıl hareketli bir turizm sezonu geçireceğine inanıyorum. Son günlerde turistik amaçlı ruhsat talepleri de çok fazla" dedi.

/resimler/2019-6/2/1211304838545.jpg

TAVŞANLI ADA TURİZME KAZANDIRILMALI

Erdek´in hemen karşısında yer alan Tavşanlı Ada´nın turizme kazandırılması gerektiğinin altını çizen Çalık, "Erdek, turizmde artık büyük düşünmeli. Örneğin, Tavşanlı Ada turizme kazandırılmalı. Burası çok güzel bir eğlence mekanı durumuna getirilebilir" diye konuştu.

/resimler/2019-6/2/1211475151054.jpg

ÖNLEMLER ALINDI

Yaklaşan bayram nedeniyle ilçedeki her çeşit önlemlerin alındığını vurgulayan Çalık, "Daha önce turizm konulu koordinasyon toplantıları yaptık. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, jandarmamız, trafik ekiplerimiz ve kamu görevlileri, bayramda ve turizm sezonunda Erdek´e gelecek vatandaşlarımızın mutlu ve huzurlu bir tatil geçirmeleri için her çeşit önlemi aldılar" diye konuştu.

/resimler/2019-6/2/1212282651875.jpg

ERDEK TURİZMİNE BAKIŞ DEĞİŞMELİ

Erdek turizmine yepyeni bir vizyon ve bakış açısı getirilmesi gerektiğine işaret eden Kaymakam Ekrem Çalık, şu değerlendirmede bulundu:

"Sık sık belirttiğim gibi Ocaklar´da termal turizminin de mutlaka devreye sokulması gerekiyor. Çevre yolu mutlaka yapılmalı ve kamyonların, kent içine girmesi önlenmeli. Kyzikos, çok önemli bir ören yeri. Efes kadar önemli olup içinde Hadrianus Tapınağı da bulunan bu ören yerini mutlaka turizme kazandırmalıyız. Yine Zeytinliada da Erdek turizmi için büyük bir değer. Erdek´in coğrafi durumu ve havası çok elverişli. Buna paralel olarak dolaştığım kırsal mahallelerde yaşları 85, 90, hatta 95 olan vatandaşlarımıza da rastlıyorum. Erdek´in bu temiz havası düşünülecek olursa ilçemizde ´Göğüs Hastalıkları İhtisas Hastanesi´ bile açılabilir. Bu arada Erdek´te çok iyi bir yat limanı olmasının da turizm açısından katkı sağlayabileceğini düşünüyorum."

/resimler/2019-6/2/1214105935854.jpg

ÜNİVERSİTEMİZ ÇOK BAŞARILI

Kısa sayılabilecek bir süre önce kurulmasına karşın Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ni de devlet üniversiteleri arasında çok başarılı bulduğunu belirten Çalık, "Maymundere bölgesinde çok elverişli bir yer var. Üniversitemizin, buraya kafeteryalı bir uygulama oteli yapması çok yararlı olur. Üniversitelerin bazı bölümlerinin deniz kenarında olması çok yerindedir" dedi. ÖNDER BALIKÇI



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli