?Kayıların Muhteşem Yürüyüşü? Konulu Konferans

?Kayıların Muhteşem Yürüyüşü? Konulu Konferans

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İlmi ve Akademik Çalışmalar Topluluğu Tarafından, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil´in Konuşmacısı olduğu ?Kayıların Muhteşem Yürüyüşü? Konulu Konferans Düzenlendi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İlmi ve Akademik Çalışmalar Topluluğu tarafından ?Kayıların Muhteşem Yürüyüşü? konulu konferans düzenlendi.

/resimler/2019-3/13/2344134427872.jpg

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu´nda düzenlenen konferansa, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Genel Sekreter Cihangir Boz, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete, Erdek Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Mazak, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma İlçe Müftüsü Hamdi Gevher, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Üniversite personeli ve öğrencileri katılım gösterdi.

/resimler/2019-3/13/2346529274833.jpg

Düzenlenen konferansa, konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil katıldı.

Şimşirgil, ?Öldükten sonra bile yaşayan insanlar vardır. Yunuslar, Mevlanalar, Kanuniler gibi. Devletler de böyledir, ölümsüzdür. Devletimizi, dilimizi, tarihimizi, edebiyatımızı bilmezsek yok olmaya mahkumuz. Ben böyle Osmanlı tarihimizi anlattığımda bana, bırak Osmanlı´yı bana Türk´ü anlat diyorlar. Onlar 1923´te gökten zembille indiklerini mi zannediyorlar? Bize tarihimizi unutturmaya çalıştılar. Ezan sesinden rahatsız olanların ataları neden şehit düştü? Birileri bizi sağ-sol, Türk-Kürt, diye bölmeye çalışıyor. İşte biz böyle biteriz. Dizilere çok önem veriyorsunuz. O diziler size ne veriyor? Benim televizyona çıkmama ?Muhteşem Yüzyıl´ adlı dizi sebep oldu. O zamanlar ?Muhteşem Yüzyıl´ kasırga gibi esiyordu ve ben buna dayanamayıp karşıma gelen ilk televizyon programı teklifini kabul ettim. Orada, Muhteşem Yüzyıl´ın her karesinde birçok hata olan bir dizi olduğundan bahsettim. ?Gelin size her kareden üç beş yanlış göstereyim ama siz bana bir tane bile doğru kare gösteremezsiniz´ dedim. Bir tarihi böyle yok etmeye çalışıyorlar, buna izin vermeyin. Matematik, fizik, kimya dersleri, kişiden şahsiyet almaz ama ona şahsiyet de vermez. Tarih, edebiyat ve din dersleri verir şahsiyeti. Bunlar yoksa şahsiyet de yoktur. O yüzden o bizi bölmeye çalışanlar matematikle, fizikle, tıpla oynamazlar. Tarihle, edebiyatla, dinle oynarlar. Bunları asla unutmayın. Cenab-ı Hak birliğimizi dirliğimizi daim etsin diyor, siz gençlere başarılar diliyorum.? diye konuştu.

/resimler/2019-3/13/2348109745180.jpg

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil´in konuşmalarının ardından konferans, soru-cevap bölümüyle devam etti.

Üniversite´nin İlmi ve Akademik Çalışmalar Topluluğu tarafından düzenlenen ?Kayıların Muhteşem Yürüyüşü? konulu konferans, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar´ın ve Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil´e plaket takdiminde bulunmasının ardından gerçekleşen toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

/resimler/2019-3/13/2349269746520.jpg

 

/resimler/2019-3/13/2350166309973.jpg



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false