Kayan, güven tazeledi

Kayan, güven tazeledi

AKP Erdek Kongresine Başbakan Yardımcısı Fikri Işık da katıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Erdek ilçe teşkilatının 6. olağan kongresi yapıldı.

Erdek Öğretmenevi salonunda, Yusuf Ziya Kısaer´in divan başkanlığında, partinin, bu dönemde Balıkesir ilindeki ilk kongresi olarak gerçekleşen kongreye eski bakanlardan, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Balıkesir ve Bursa illeri koordinatörü, Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Balıkesir milletvekilleri Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan ve Av. Mahmut Poyrazlı, AKP Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, Balıkesir 6 Eylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Basın Yayın Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey de katıldı.

Kongrede, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından, Başbakan Binali Yıldırım ve AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın kongreye başarılar dileyen mesajları okundu. Ardından, protokol konuşmalarına geçildi.

/resimler/2017-8/26/1742518040602.jpg

SEMA KIRCI KÜRSÜDE

AKP Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan´ın açış konuşmasının ardından, partinin Balıkesir milletvekillerini temsilen Sema Kırcı´ya söz verildi. Kongrelerin, partiler için yenilenme ve kan tazeleme süreçleri olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Kırcı, sözü Erdek´e getirdikten sonra şunları söyledi:

?Erdek, siyaset açısından sıkıntıları bulunan bir yer. Ülkemizde turizmin geliştiği ilk bölge. Bu nedenle turizmi baltalayan bölgedeki midye çiftlikleri konusunda çalışmalar yaptık. Erdek´te kurucu başkanımız olan Dr. Ömer Erdoğan ile birlikte Turanlar ve Narlı bölgelerinde, turizm bölgelerinde yapılan midye çiftliklerini görünce çok üzüldüm. Büyükova´yı gördüğümde ise üzüntüm daha da arttı. Neyse ki, yaptığımız girişimler sonucunda Büyükova´ya kurulmak istenen midye çiftliğini önledik. Biz, midye çiftlikleri kurulmasına karşı değiliz. Ancak bu çiftlikler, turizm bölgelerinin dışında kurulmalı.?

Erdek´e doğalgaz gelmesi konusunda önemli bir yol aldıklarını, büyük ihtimalle ilçenin, 2019 yılında doğalgaz ile buluşacağını vurgulayan Kırcı, ?Ancak bu proje için yerel yönetim ile birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Yapılacak sözleşme gereği, doğalgaz için açılan yolların üst kaplamasını yerel yönetim yapacak? dedi.

Erdek´in en büyük ihtiyaçlarından birinin de ?Çevre Yolu? olduğuna işaret ede Kırcı, ?Bu konuda en büyük engel, zeytinliklerin bulunduğu alanların kamulaştırılmasıdır. Kamulaştırmayı, Karayolları Genel Müdürlüğü yapacak. Çevre yolunun, 2018 yılı programına alınması için çalışıyoruz. Yine aynı kurum, Erdek-Bandırma arasındaki bölünmüş yolun yapımını, kamulaştırmaları da üzerine alarak gerçekleştirecektir. Böylece bu tolda trafik rahatlayacaktır? diye konuştu.

Ormanlı-Ballıpınar yolunun da yapıldığına işaret eden Kırcı, ?Erdek´in imar ve altyapı sorunları fazla. Tabii ki bunlar, bugünün değil, geçmişin sorunlarıdır. Erdek´i, turizmdeki o ilk günlerinin canlılığına kavuşturmak istiyoruz.?

Diğer partilerin milletmiş gibi yaptıklarını öne süren Kırcı, ?Biz, milletmişiz gibi yapmıyoruz, milletin ta kendisiyiz? diye konuştu.

/resimler/2017-8/26/1743234447440.jpg

FİKRİ IŞIK KÜRSÜDE

AKP Balıkesir İl Başkanı Av. Hasan Demiraslan ve koordinatör, Trabzon Milletvekili Muhammet Balta´nın konuşmalarının ardından söz verilen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, ülke gündemini değerlendirdi.

Konuşmasına, ülkemizin yıllardır iç ve dış politikada karşılaştığı sorunları anlatarak başlayan Işık, ?Eğer AK Parti gibi güçlü bir iktidar görevde olmasaydı, Türkiye´nin hali nice olurdu?? diye sordu.

15 Temmuz´daki darbe girişiminin başarıya ulaşması durumunda ülkenin fiilen bölünmüş olacağını öne süren Işık, ?Şimdi, FETÖ yargılamaları sürüyor. Savunma hakkının kutsallığına inanıyorum ve yargılanan bu kişilerin, bunu ileride bir koz olarak kullanamamaları için savunma haklarını sonuna kadar kullanmalarından yanayım. Ancak hiçbir hain, bu ülkeye ihanetinin, 250 şehit, binlerce kişinin yaralanmasının bedelini ödemeden kurtulamaz? dedi.

Işık, Erdek´e 2003 yılından beri getirdikleri hizmetlerde, en küçük üyesinden, yönetim kuruluna dek herkesin emeği olduğunu öne sürerken, ?Artık sıra Erdek Belediyesi´ni kazanmaya geldi? diye konuştu.

Siyasetin zor, ancak iktidarda siyaset yapmanın daha zor olduğuna dikkati çeken Işık, ?Siyasette başarıyı ulaşmak için dürüstlük, çalışkanlık ve uyum mutlaka gereklidir? dedi.

Yönetim kurulunun çalışma ve hesap raporunun okunmasının ardından yeni dönemin tahmini bütçesi gelir-gider denk, 35 bin lira olarak belirlendi.

/resimler/2017-8/26/1743555854343.jpg

TEK LİSTE

Kongrenin sonunda seçimlere geçildi.

3645 üyesi bulunan AKP Erdek ilçe teşkilatında, yönetim kurulu için yine Kemal Kayan´ın başkanlığındaki tek liste seçime katıldı. Buna göre yönetim kurulunda şu kişilere görev verildi:

Kemal Kayan, Buse Alak, Deniz Babayakalı, Emrah Çırak, Hasan Tunalı, Hüseyin Bölükbaş, Musa Alioğlu, Mustafa Pektaş, Ramazan Akdağ, Sevilay Öksüz, Şeref Karaağıl, Şerif Filiz, Turan Gün, Ufuk Bölükbaş ve Volkan Can

/resimler/2017-8/26/1744167283103.jpg

İL KONGRESİ DELEGELERİ

Oylama sonunda Balıkesir il delegeleri ise şu isimlerden oluştu:

Ali Ertek, Burak Işık, Gülser Sarıaslan, Hüseyin Bölükbaş, Kemal Kayan, M. Setenay Ertek, Musa Alioğlu, Mustafa İlgen, Necati Elmas, Oktay Karadağ, Ömer Erdoğan, Recep Özcan, Tufan Çakır, Turan Gün ve Yaşar Ceyhun Mırız -- ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Kayan güven tazeledi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli