?KAYADİBİ MAHALLESİ´ ÇIKTI

?KAYADİBİ MAHALLESİ´ ÇIKTI

Bandırmalı Beden Eğitimi Öğretmeni Harun Sağlam´ın ilk kitabı ?Kayadibi Mahallesi´ Kerasus Kitap yayınlarından çıktı.

Bandırmalı Beden Eğitimi Öğretmeni Harun Sağlam´ın ilk kitabı ?Kayadibi Mahallesi´  Kerasus Kitap yayınlarından çıktı.

Çektiği kısa filmler ve bu filmlerden aldığı ödüller ile adından sıkça söz ettiren Harun Sağlam bu kez edebiyat dünyasında adından söz ettirecek. Kitabın kapağını sosyal medya hesabından paylaşan Sağlam  ?Öznesi insan olmayan balık hikâyeleri. Bandırma´nın ve başka denizlerin balıkları şimdi kitapçılarda!? iletisiyle kitabının müjdesini verdi.

/resimler/2019-6/1/1300531644034.jpg

    AMACIM ÇEVRE DUYARLILIĞINA FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI SUNMAK

Kitabın fikir aşamasından söz eden Harun Sağlam: ?Kitabı yazma amaçlarımdan biri çevre duyarlılığına farklı bir bakış açısı sunmak. Sıradan olduğunu düşündüğümüz davranışların farklı bir bakış açısıyla ne kadar anormal olduğunu göstermek. Ben de kitaptaki gibi bir oltacıydım ve balıkları kandırıp tavaya alabilmek için elimden geleni yapıyordum. Bu sırada da balıkların tarafında neler oluyor olabilir diye düşünüyordum. Hikâyeler de böyle ortaya çıktı. Zaten çoğu yaşanan şeyler. Kitapta olanları çıkıp denize bakarsanız görürsünüz. Denizin iki yüzü bölümünde yaşananları daha geçen akşam balık halinin orada gördüm. Kefaller boruların ağzına kadar gelmiş oradan gelen atıklarla beslenmek için yarışıyorlar. Deniz otobüslerinin seferlerine başlayışından, Livatya´nın halk plajı geçmişine kadar her şeyi balıkların hayatında nasıldır diye yazmaya çalıştım. Çevrecilik konusunda insan odaklı olmanın samimiyetini sorguladım.? dedi.

     BU KİTAPTA HERKESİN DESTEĞİ VAR

Kitabın yayınlanması için pek çok insanın desteği olduğunu vurgulayan Harun Sağlam ?Kitabın çıkması için Onur Göçmez ve Erdek´ten Ufuk Yüksel destek oldu. Ama ilk adımı atmamı sağlayan arkadaşım Çağrı Duman´dı. Kitapta teşekkür ettiğim diğer herkesin desteği de çok değerliydi. Tabi destek bekleyip de alamadığım yerler de oldu. Ama sonunda Kayadibi Mahallesi okuyucu ile buluşacak ve bu gerçekten heyecan verici bir duygu? dedi.

       KISA FİLMLERİ ÖDÜLLER ALDI

Harun Sağlam Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu ve 2009´dan bu yana öğretmenlik yapmakta. Bir anlatım yöntemi olarak yaklaşık on yıldır film yapmakla ilgileniyor. Çalışmaları çeşitli organizasyonlarda yer aldı ve ödüller aldı. Bandırma Şehit Öğretmen Mustafa Boz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinde Beden Eğitimi Öğretmeni olan Harun Sağlam Kayadibi Mahallesi adlı romanı ile edebiyat dünyasına adım attı.

Kısa Film, belgesel, sinema ve gezi yazıları ile ilgilenen Sağlam´ın eserleri çeşitli festivallerde gösterildi ve ödüller aldı. Sağlam, Bedel adlı kısa filmiyle geçtiğimiz yıl Sabancı Vakfı tarafından düzenlenen Çocuk İşçiler temalı film festivalinde finale kalmıştı.

Yönetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler

Nefes (Breath) - 2018 .... Kurmaca, 00:04:29

Cefalu film festivali, İtalya. 2018

Bedel - 2017 .... Kurmaca, 00:04:39

2. Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması, Finalist. 2018

40. Clermont Ferrand Kısa Film Festivali, Film Market, Türkiye´den Kısalar, Hazarfen Film Galeri Seçkisi. 2018

29. Ankara Uluslararası Film Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması, Yarışma Filmi. 2018

3. Kısa Film Kolektifi Kısa Film Festivali, Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması Kısaları, Gösterim Seçkisi. 2018

Ödev - 2017 .... Kurmaca, 00:10:00

28. Bandırma Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali, Kısa Film Yarışması, Mansiyon Ödülü. 2017

16. İstanbul Çevre Kısa Film Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması, Finalist. 2018

Engel Yok (No Handicap) - 2012 .... Kurmaca, 00:08:00

2. Çocuk Hakları Film Festivali, Yetişkinlerden Çocuk Hakları Filmleri, Gösterim. 2013



Anahtar Kelimeler: KAYADİBİ MAHALLESİ ÇIKTI
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli