Kavuşmaya sadece 10 dakika kalmıştı

Kavuşmaya sadece 10 dakika kalmıştı

14 Mayıs'ta dünyaya gelen oğulları Alper Çevik'e 40 Uçurtmaya geliyorlardı.

Akşam akıllara durgunluk veren kazanın kurbanları Ankara’da İş bankası personeli Selçuk Çevik(31) eşi Sağlık personeli Şeyda Çelik(25) Baldızı Sevda Ören(34) ve 40 gün önce dünyaya gözlerini açan bebekleri Alper Çevik olduğu öğrenildi.

Acı haber Külefliyi yasa boğdu

Bankacı baba Selçuk Çevik, çalıştığı İş Bankasında izin alarak yeni doğum yapan eşi ve onun bakımı ile ilgilenen Baldızını alarak yeni doğan bebekleri Alper Çevik’e 40 uçurmak adetini uygulamak üzere Bandırma’nın Külefli köyüne geliyorlardı.

Kendilerine ait 06 BM 8436 plaka sayılı özel otomobillerinin tüm hazırlıklarını tamamlayıp mesai sonrası yola çıktılar.

Kader bir kez ağlarını örmüştü

Bankacı Selçuk Çevik, mesai sonra ve gece yol rahatlığı ile dinlene dinlene rahat bir yolculuk yapmak istiyordu. Öylede oldu. Akşam saat 19.00 dolaylarında yola çıkan aile yaklaşık 8 saat sonra, saat 03.00 sularında Külefli’de olmayı planlıyorlardı.

Ama öyle olmadı, Bebekli ailenin molaları sarkınca yolculuk 30-40 dakika rötar yaptı. Saat tam olarak 03.30’a geliyordu. Bandırma’ya 3, Külefliye 15 dakikalık yol kalmıştı.

Bir anlık dalgınlık facia getirdi

Çevik ailesi Bursa- Balıkesir kavşağını döndüklerinde artık yolculuğun bittiğini sanmışlardı. Bölünmüş yolun iki tarafını aydınlatan lambalar yolculuğun bittiğini anımsatıyordu.

06 BM 8436 Plaka sayılı otomobilin direksiyonundaki Selçuk Çevik, Bandırma Ticaret Borsası önüne geldiğinde bir anda direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Öyle ki bu olumsuzluk 1 mt sonra gerçekleşmiş olsa idi, bugün böylesine bir acı yaşanmayacaktı.

Borsa kavşağının derin yol ağzı, otomobilin ön takımını tökezledi ve bir anda takla atmaya başlayan araç 50 metre ilerdeki Borsa Bahçesinin koruntuluklu duvarlarını aşarak bahçeye düştü.

Araç takla atarken ve duvara çarparak bahçeye düşmesi esnasında büyük darbeler aldı. Olayı film karesi gibi izleyen Borsa güvenlik personeli siragasını içmek için gezinti yaparken gözlerinin önünden geçen ateş topunu korkuyla izledi ve ilk şaşkınlığı ardından telefonuna sarılarak 112 acil servisini arada.

Olay yerine intikal eden sağlık personeli de şok oldu. Çünkü ölüm otomobilinde hiç sağ kalan olmadığı gibi henüz 40 günlük bir bebek annesi de kendileri gibi bir sağlık personeli idi.



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli