Kavun Festivali düzenlendi.

Kavun Festivali düzenlendi.

Yeşil Çomlu, Mahalle olmanın farklılıklarını yaşıyor

Büyükşehir ile birlikte mahalle olan Köyler ’den ilk girişim Yeşil Çomlu’dan geldi.

Balıkesir’in büyükşehir olması ile birlikte yaklaşık 900 köyün bağlı bulundukları ilçelere mahalle olması ile birlikte gündeme gelen yeni köy mahalleleri konsepti Yeşil Çomlu ile öne çıktı.

Yeşil Çomlu Mahallesi, sosyal etkinliklerini tarımsal istihsalle öne çıkartmak noktasında başlattığı çalışmayı, ``Yeşil Çomlu Mahallesi Sosyal ve kültürel dayanışma’’ derneği çatısı altında bir araya gelerek tarımsal istihsalde kendilerini öne çıkartacak sosyal bir programla tek yumruk oldu.

Yeşil Çomlu Mahallesi, Muhtarlık nezdinde oluşturduğu Dernek ile ilk kez kırsalda şenlik havasında bir organizasyon düzenledi.

Yeşil Çomlu 1. Kavun Festivali adı altında gerçekleşecek program oldukça zengin.

31 Ağustos’ta başlayacak programda Mahallenin Kocabayır olarak adlandırılan bölgesinde oluşturulan kaidenin üzerinde 30 mt yüksekliğinde 56 m2 büyüklüğünde Al bayrağın göndere çekilmesi ile başlayacak.

Aynı gün mahalle meydanında açılış programı ile festival devam edecek.

Sanatçı Reyhan Aşık’ın resim sergisi açılışı, Kavun tat yarışması, folklor gösterisi, çeşitli yarışmalar ve İkramlar sürecek program, Dereceye giren yarışmacıların ödüllendirilmesi, Halk oyunları,  Ritim grubu, Yöresel yarışmalar ve gece Pop müziği sanatçısı dinletisi, Türk sanat müziği dinletisi ve 1. Yeşil Çomlu Kavun Festivali onursal Başkanı’nın seçimi ile etkinlik noktalanacak.

Etkinliğin yaşama geçmesini sağlayan Yeşil Çomlu Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği, programın amacının bölgesel Kavun üretiminin tanıtılması, Kavun üretimindeki tarımsal istihsalin arttırılması ve Yeşil Çomlu’nun tanıtımına katkı sağlayacak etkinliğin gelecek yıllarda da devam etmesi adına zengin bir programla yola çıktıkları ifade edilerek, Yeşil Çomlu’nun sosyal, kültürel ve tarımsal istihsaline yol haritası olacak Festival’in geçmişten geleceğe uzanan ananevi gelenekleri yaşatma noktasında bir ilk olacağı ifade edildi.

Yeşil Çomlu, Kültür Sanat ve Dayanışma derneği olarak, yöresel kültür ve sanat etkinlikleri yanı sıra, Tarımsal istihsaldeki gelişmişliği öne çıkartacak programın gelecekte geçmişe yönelik bilgi ve birikimlerin yanı sıra ananevi geleneklerin devamı, Kavun istihsalinde rekabete dayalı modern tarım uygulaması ile en kaliteli, en lezzetli Kavun mahsulünü yetiştirmeye teşvik olacağı kaydedildi.

Tertip komitesi, yaklaşık 5 bin kişinin izlemesini planladığı Yeşil Çomlu, Kültür ve Sanat etkinlikleri, Tarımsal ürün Kavun festivalinde, etkinliğin amacına uygun olarak beyaz peynir, kavun ikramında bulunulacağı, ayrıca festival kapsamında otomobil, tarımsal istihsal konusunda üreticinin kullandığı, Traktör, Ekipman, Gübre ve Tohumluk gibi ara ihtiyaçların sergilendiği fuar konseptinde sergi açılacağı ifade edildi.

Yeşil Çomlu Mahallesi Sosyal ve kültürel dayanışma derneği, etkinliğin gelenekselleştirilerek gelecekte sürekli kılınması noktasında her türlü çalışmayı yaptıklarını, ilk yıl için planlanan 5 bin ziyaretçinin üzerine çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu ve programlarını buna göre hazırladıkları belirtilerek, 2 yılında hedeflerinin ez az 10 bin kişi olduğu kaydedildi.

Yeşil Çomlu, Festival tertip komitesi, sosyal ve sportif etkinliklerde katılımcıların madalya kupa ve ödüllerle ödüllendirilecekleri belirtilerek, davetin ilan ve afiş yolu ile tüm bölgeye duyurulduğu, konuya ve etkinliklere ilgi duyan herkesin davetli olduğu açıklandı.

 

 

 

 

 

 



Demokrat
26.08.2014 09:09:18
Kavun denince akla Aksakal Beldesi gelir.Bu yanlışlığı düzeltmek Aksakal yöneticilerine düşer. Mahalle adı altında akp ye oy devşirilen bütünşehir-büyükşehir aldatmacası ve zırvasının gerçek yüzünü gören köy kesimi seçmeni gelecek seçimde ellerini kıracaklar ama iş işten geçti.

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı