Kasapoğlu :Oryantalis bir eylem

Kasapoğlu :Oryantalis bir eylem

Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi önüne siyah çelenk koyup, zeytin fiyatlarından AK Parti hükümetini sorumlu tutmasına tepki gösterdi.

AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref KASAPOĞLU, “CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve bir grup partilinin Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi önüne siyah çelenk koyup, zeytin fiyatlarından AK Parti hükümetini sorumlu tutmasına tepki gösterdi.

Zeytin birim fiyatlarının bakanlık tarafından değil Marmara Birlik Yönetim Kurulu tarafından belirlendiğinin altını çizen KASAPOĞLU, “CHP’li milletvekili ve yöneticilerin  bundan bile hükümetimizi sorumlu tutması siyasi acemiliktir”dedi.

AK Parti hükümeti döneminde üretici birliklerine yönelik yapılan çalışmalara da değinen KASAPOĞLU, “Hükümetimiz tarafından alınan bir kararla 1 Mayıs 2000 tarihinden sonra Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu (DFİF)`ndan kullandıkları kredilere uygulanan faiz, cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilmiştir.

Bu sayede aralarında Marmara Birlik’inde bulunduğu üretici birliklerin  yaklaşık 670 milyon TL borç silinmiştir.Bu kaynaklar daha sonra üretici birlikleri tarafından yine üreticilere yatırım olarak dönmüştür”şeklinde konuştu.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı