Kasaplar odasından Kurban Bayramı açıklaması

Kasaplar odasından Kurban Bayramı açıklaması

Kasaplar Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, Kurban kesiminde alınacak önlemler hakkında açıklamada bulundu

Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanlığı, 19 Temmuz Pazartesi günü kutlanmaya başlanacak Mübarek Kurban Bayramı öncesi, Kurban kesimine ilişkin alınacak önlemleri içeren kararın resmi gazetede yayımlandığına işeret ederek, Kurban kesimi hizmetlerinin yasaya uygun olarak yapılmasına dikkat çekildi.

Bandırma Kasaplar ve Celepler Odasından yapılan açıklamada; 

"19.06.2021 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2021 Kurban Hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ de kurban kesim yerleri ile ilgili kurallar, alınacak tedbirlere ilişkin hususlar belirlenmiştir.  

            Kurban bayramı döneminde kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma çekiminin hijyenik ve veteriner kontrolü olan ortamda yapılması önem arz etmektedir. Bu kapsamda kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri ve halk sağlığının korunması amacıyla etlerin parçalanması ve kıyma çekimlerinin , et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren işletmeler tarafından yapılması önemlidir.  

Vatandaşlarımızın sıcak etleri poşetlerde saklamaması, tepsi veya tencere gibi açık gereçlere koyup o şekilde  buzdolaplarına koyması gerekmektedir. Yoksa etler poşet içerisinde bozulmaktadır.  

Bu vesileyle halkımızın ve üyelerimizin kurban bayramını şimdiden kutlarız. "

Bandırma Kasaplar ve Celepler                           

      Esnaf Odası Başkanı 

                                                           Şerafettin Çıkar 

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı