Karlahan, sezonu değerlendirdi

Karlahan, sezonu değerlendirdi

Bandırmaspor Kulübü Başkanı Göksel Karlahan: ?Yaşadığımız ekonomik krize rağmen kümede kalmamız büyük başarıdır?

Bandırmaspor Kulübü Başkanı Göksel Karlahan, sona eren 2018-2019 sezonunu değerlendirdi.

Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Karlahan, 2018-2019 sezonunda inişli-çıkışlı maçlar oynadık. Gönül, sezonu daha iyi yerlerde bitirmeyi arzu ederdi. Ancak, içinde yaşadığımız büyük ekonomik krize karşın son maçımızın son dakikasında bile olsa kümede kalmamız büyük başarıdır? dedi.

YENİKAN´LA DÖNEMİNDE TRANSFER MAYASI TUTMADI

Sezona Hüseyin Yenikan´ın teknik direktörlüğünde girdiklerini belirten Karlahan, şunları söyledi:

?Sezon başı transferlerimizi Hüseyin Yenikan´ın isteği doğrultusunda yaptık. O da iyi niyetliydi ama alınan oyuncuların mayası tutmadı. Yenikan ile yollarımız ayırmak zorunda kaldık. Hüseyin hocaya, takıma olumlu veya olumsuz yansıyan çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu arada bizi, birinci yarıda ayrı, ikinci yarıda ayrı takım kurmakla eleştirenler var. Birinci yarının sonunda çok sayıda oyuncuyla yollarımızı ayırdık. Bu arada 17-18 futbolcumuz, alacakları için Futbol Federasyonu´na başvurdu. Ciddi alacakları vardı. Hepsini çözdük. Bu nedenle yeni transferlere çok para harcayamadık. Çünkü eski futbolcuların alacaklarını ödedik. Çok büyük paralar ödemeden yeni transferler yaptık. Bu arada, ara transferin bitmesine 3-4 saat kala Batuhan Karadeniz´i, yine çok büyük paralar ödemeden kadromuza kattık. O da aldığının hakkını vererek, büyük bir başarı gösterip kümede kalmamıza büyük katkı sağladı. Buna karşın transfer politikamızda yanlışlar olmuştur. Bu konudaki eleştirileri de saygı ve anlayışla karşılıyorum.?

YÖNETİM KURULUMA SAHİP ÇIKTIM

Olağanüstü genel kurulda oluşturduğu yönetim kurulu üyelerine sonuna dek sahip çıktığına dikkati çeken Karlahan, şöyle konuştu:

?Kendimin kurduğu yönetim kuruluna elbette ki sonuna dek sahip çıkacaktım. Ben de öyle yaptım. Yönetimdeki bazı arkadaşlarıma yöneltilen ağır ve hak edilmeyen eleştirilere göğüs gererek kader birliği yaptığım onların yanında yer aldım.?

BANDIRMASPOR, DİPSİZ KUYU

Bandırmaspor´un ekonomik durumu hakkında da bilgi verirken, kulübü ?dipsiz kuyu? olarak niteleyen Karlahan, şu değerlendirmede bulundu:

?Bandırmaspor, dipsiz bir kuyu. Kalıcı gelir kaynağı çok az. 2018-2019 sezonunda, reklâm ve bağışlardan topladığımız para 100 bin lirayı geçmez. Bandırma´dan ciddi hiçbir destek alamadık. Gövdemizi taşın altına koyduk. Bu kulübün aylık personel ödemesi 115 bin lira, iaşe gideri 50 bin lira, iç-dış saha giderleri 70-80 bin lira, sigorta giderleri 50-60 bin lirayı buluyor. Buna karşılık tek kalıcı gelirimiz ise otoparklardan yılda kasamıza giren 4-4,5 milyon lira. Bu ortam ve koşullarda kulübü ayakta tutmanın zorluğu ortada.?

KÜME DÜŞSEYDİK, DARAĞACINDAYDIM

Kulüp başkanı olarak sezon boyunca büyük stres yaşadığının altını çizen Karlahan, şunları söyledi:

?Sezon boyunca darağacının ipi boynumdaydı. Fethiyespor ile üstelik cumartesi günü oynadığımız tarihi maçı 10 bine yakın seyirci izledi. Yenemeyip küme düşseydik, beni darağacına çekeceklerdi. Kaldı ki, sezon içinde de bazı kişiler, beni darağacına çekmek için altımdaki sandalyeyi tekmelemek istediler. Ancak Allah yukarıda, dürüstlüğüm ve iyi niyetli oluşumdan bunu yapamadılar. Ben, bu kulüp için her şeyimi ortaya koydum. Dükkânımı bile 650 bin liraya, çok ucuz sayılacak bir rakamla sattım. Kulüp adına çekler verdim.?

SON HAFTADA ÇEKTİKLERİMİZ ALLAH BİLİR

Genel koordinatörlüğe getirdikleri Onur Göçmez´in, kulübe maddi-manevi katkılarını hiçbir zaman unutamayacağını vurgulayan Bandırmaspor Kulübü Başkanı Göksel Karlahan, şöyle konuştu:

?Onur Göçmez´le, bu ortamdan nasıl çıkacağımızı sabahlara kadar telefonla görüştük. Fethiyespor ile oynanan son maç öncesinde futbolcularımız, kazandıkları takdirde 25´er bin lira prim istediler. Bunu bizim ricamızla 12´şer bin liraya indirdiler. Maçı kazandıkları takdirde soyunma odasında hemen ödeme sözü verdik. Orhan Demir arkadaşımız bankadan 10 bin lira çekti. Mert arkadaşımız ise yine 10 bin lira verdi. Topladığımız diğer paralarla ile birlikte elimizde sadece 53 bin lira vardı. Düşünün ki, ölüm-kalım maçına çıkıyorsunuz, Bandırma´dan hiçbir destek yok. Maçtan sonra oyuncuların önüne boynumuz bükük çıktık. Kendilerine ancak 2´şer bin lira ödeyebildik. Şimdi, bu futbolculara borcumuz olan 10´ar bin lirayı ödemek için Bandırma, bize yardımcı olmalı.?

RAMAZAN KURŞUNLU BAŞARILI

Hüseyin Yenikan´dan sonra teknik direktörlük görevini 5-6 maç yürüten Taşkın Güngör´e de teşekkür eden Karlahan, ?Ardından göreve Ramazan Kurşunlu´yu getirdik. Kurşunlu, 10 puanla aldığı takımı 38 puana taşıyarak başarılı oldu? dedi.

BU SEZON BANDIRMASPOR´A DERS OLSUN

Karlahan, Bandırmaspor Kulübü´nün yalnız futbolcu giderlerinin değil, başka gelirleri de bulunduğuna işaret etti. Göksel Karlahan, yaşanan 2018-2019 sezonunun bir daha yaşanmaması dilerken, ?Bu sezon, tüm Bandırma´ya ders olmalıdır? diyen Karlahan, şu değerlendirmede bulundu:

?Sezon boyunca kulübümüzün bayan voleybol ve hentbol takımlarına da büyük destek verdik. Hentbol takımımızı 1. Lig´de tutmayı başardık. Erhan Elmastaş´ın başkanlığı öneminden kalan briç takımını ayakta tuttuk. Faruk Ahlatlı´nın yönetimindeki alt yapımız başarılı oldu. Onlara da büyük destek verdik. Artık kulüplerin ayakta kalması için altyapılarına, tesislere ve buradan yetişip satılacak oyuncuların üretilmesine ihtiyacı var. Bandırma, marka kent olduğunu öne sürüyor. Kulübüne bile sahip çıkamayan bir kent nasıl marka olacak. İşte İnegöl ve İskenderun gibi ilçeler bile bizi geçti? diye konuştu.

BU KOŞULLARDA ADAY DEĞİLİM

Bandırmaspor´un 30 Mayıs´ta yapılması gereken olağan genel kurul toplantısının çoğunluk sağlanamayacağı düşündüğünü, bu nedenle genel kurulun 21 Haziran 2019´da gerçekleşeceğini belirten Karlahan, şunları söyledi:

?Genel koordinatörümüz Onur Göçmez de görevinden ayrıldı. O bana, ?Sen varsan ben varım, yoksa ben de yokum´ dedi. Desteği nedeniyle ona minnettarım. Ancak bu ortam ve koşullarda başkanlığa yeniden aday olmam. Bandırmaspor Kulübü için artık değişim ve ortak akılla yönetim ihtiyacı vardır. Bandırmaspor Kulübü´ne herkesin uzlaştığı bir yönetim gelirse başarı yakalanır. Artık belediye başkanlarının işadamlarından bin bir rica ile para toplamasıyla bu kulüp yönetilmez. Bu ortam ve koşullarda yeni bir stresi asla taşıyamam. Ben, Bandırmaspor Kulübü yönetimlerinde üç şampiyonluk yaşadım ve takımı hiç küme düşürmedim. Bunun gurur ve mutluluğu bana yeter. Kimse merak etmesin, Bandırmaspor Kulübü sahipsiz kalmaz.?

4 MİLYONLUK TEMLİĞİM VAR

Bandırmaspor Kulübü´nden alacağı için 4 milyon liralık temlik koydurduğunu belirten Karlahan, ?Bunun yanı sıra eski başkan Mehmet Kılkışlı´nın da temliği, Mustafa Özçakır´ın 225 bin liralık alacağı, seki başkan Erhan Elmastaşoğlu´nun 4 milyon liralık senedi bulunuyor. Sıraya gireceğiz. Zamanı geldiğinde alacaklarımız ödenir? dedi.

Karlahan, Bandırmaspor Kulübü´ne destek verenlere de teşekkür ederken, ?Bazı arkadaşlarım bu paraları kulübe değil, güvenerek bana verdiklerini belirtiler. Şahsıma gösterilen bu güvene ne kadar teşekkür etsem azdır? diye konuştu. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Karlahan sezonu değerlendirdi
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false