Karışık, Zeytinli kırsalını dinledi.

Karışık, Zeytinli kırsalını dinledi.

Başkan Burhan Karışık, Ersas’a yaptığı ziyarette site sakinlerin sorunlarını diledi. Somut yanıt yok..

Belediye Başkanı Burhan karışık seçim gezileri programını genişleyerek Zeytinli Mahallesinin Düzler kavşağı bölgesinde bulunan Ersas sitesine gitti.

Başkan Burhan Karışık, Ersas’a yaptığı ziyarette site sakinlerin sorunlarını diledi. 

Site sakinleri adına söz alan Arif Yalçın; 

“Kardelen sitesi sakiniyim yazlıkçıyım. 30 yıldır buradayım. Önemli gördüğüm birkaç konu ile ilgili sorum olacak 1. Ulaşım anayasal bir haktır Zeytinli Mahallesi Erdek merkezden Düzlere sınır olup belediye otobüsü hizmeti alamamaktadır.  Herkesin arabası olma zorunluluğu yok kaldı ki, Konuyu Büyükşehir’e de yazdık aldığımız cevap “Araştırma neticesi gerekli yolcu olmadığı için düşünülmemektedir.”

“Ayrıcı o hatta Erdek-Bandırma halk otobüsleri var” diyorlar. Sözlü olarak da duyumum “minibüsçülerin tepkisini çekeriz” söylemi var. Kaldı ki bu hat kış yaz yoğun, özellikle yazın yazlıkçı kişiler, kışın üniversite öğrencisi yoğunluğu var. 

Minibüs kalkış saatleri saatli olmasına rağmen dolunca kalkıyor bizler yolda biniyoruz dolu olunca almıyorlar, bekleme süresi bir saate çıkıyor yazın sıcakta kışın soğuk ve yağmurda bekliyoruz. Sonuç Büyükşehir belediyesi bakıyor.” Diyor ki “doğrudur. “

    2. ara sokak yolları çok kötü asfaltlanmalı çöplerin alınması sorunlu yazın fosseptiklerin kokusu çekilmez durumda alt yapılar ne zaman yapılacak?

   Bu konular üzerinde çalışmalarınız var mı? 

    3. Esas konumuz sahilin işletmeler tarafından gaspının nasıl çözüleceği sahilimiz ant kamp ’tan sonra başlayarak Ankaralı öğretmenler kampına kadar şezlonglarla gasp edilmiş durumda, Sahil boyunca yürüyüş yapmak cambazlık gibi, Özellikle Otel sınırından sahile doğru 20 metre kuma kadar beton döküp demir parmaklıklarla kapatıldı. Yetmedi, 200 metre uzunluğa kadar olan kumsalı şezlonglarla ve yelkenlerle işgal ettiler.

İmar planı kesinleşti bütün bu işgal edilen yerler an itibariyle kamu malı olduğu kesinleşti önümüz yaz bu alanları vatandaşın kullanımına açacak mısınız? “ dedi.

Başkan Karışık, uzun süreli beklenti içinde olup, yeni bir seçim öncesi çözüm arayışında olan Zeytinli mahallesi

Düzler kavşağı bölgesi sakinleri yolların ihale yetişmezse ham olarak hizmete açacak mısınız? Dendi.

Başkan Karışık çevre sakinleri düşünce ve beklentilerine tercüman olan Arif Yalçın’a teşekkür ederken Başkan Karışık, “Yolları açmak için ihale açmayı düşünüyoruz” dedi. 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı