Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlandı.

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlandı.

Bandırma ‘da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlamaları nedeniyle bir dizi etkinlik yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törene, Belediye Başkanı Tolga Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Belediye meclis üyeleri, Kamu Kurum ve kuruluşları müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Günle ilgili açış konuşmasını Trafik Büro Amiri Komiser Murat Bulut yaptı.

Bulut, hayatımızın merkezinde olan trafiğin, günümüz dünyasında ne yazık ki insan hayatının tehdit eden kürel bir sorun haline geldiğini söyledi. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre, trafik kazaları; dünyada her yıl ortalama 1 milyon 350 bin insanın hayatını kaybetmesine ve 78 milyon insanın da yaralanmasına sebep olduğunu bildiren Bulut, şunları aktardı:

“Trafik kazalarını önlemek ve olumsuz sonuçlarını minimuma indirmek adına kapsamlı çalışmalar yapılmaktadır. Bu sürecin en önemli hareket gücünü ise eğitim oluşturmaktadır. Bilinçli, sorumluluk sahibi, trafik kültürü oluşmuş sürücü, yaya ve yol kullanıcılarının arttırılması ve trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırılması, trafik kazalarını ve olumsuz sonuçlarını minimum seviyeye indirecektir” dedi.

Yılın Trafik Polis Memurları: Musa Ertuğrul, Mehmet Yeşilot

Yılın Jandarma Trafik Tim Personeli: Uzman Jandarma Çavuş İlkay Ersen

Yılın Zabıta Personelleri: Hakan Verdil, Selçuk Sun

Yılın Örnek Sürücüsü: Yücel Balcı

Konuşmaların ardından günle ilgili yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ile yılın trafik polis memurlarına, yılın Jandarma Tim personeline, yılın zabıta personellerine, yılın örnek sürücüsüne, plaket ve ödülleri verildi.

Kutlamalarda Anaokulu öğrencilerinin gösterileri alanı renklendirirken, konuyla ilgili birimlerin açtığı standlar vatandaşlar tarafından gezildi.Trafik eğitim parkuru ile İtfaiyenin kurduğu eğitim parkuru ilgi gördü. Ahmet PESEN



  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı