Kapıdağ´ın vazgeçilmezi

Kapıdağ´ın vazgeçilmezi

Turanköy, Uysal Alabalık tesisleri sahilde şube açtı

Tatil ve turizmde cazibe merkezi Erdek´in sadece deniz-kum ve güneş´ten ibaret olmadığını her fırsatta anlattık. Kapıdağ´ın kendine özgü dogal güzellikleri tatile gelenlerin yaşamsal fonksiyonlarını harekete geçirmesi için tüm olanakları sağlıyor.

İşte bunlardan biriside kuşkusuz Turanköy "UYSAL ALABALIK" tesisleri

Ormancı Mustafa Uysal görev yaptığı Erdek Orman işletmesinde keşfettiği bu doğa harikası ve yaşam platoso mesleği 17 yıl önce yaşama geçirmek için harekete geçtiğinde arkadaşları ona emekli maaşını heba edeceği tavsiyesinde bulunmuş.

Emekli Ormancı Mustafa Uysal, hayallerini yaşama katacak Turanköy Değirmen dere üzerindeki çalışmalarına başladığında 3 kızı küçükmüş.

Onlar Değirmendere´nin zengin oksijeni, babalarının yetiştirdiği kalorisi yüksel alabalık ile beslenip hayata tutunmakla kalmayıp başarılı bir eğitim hayatı sonrası her biri ayrı kurumlarda görev almalarına neden olmuş.

Günler günleri kovalamış, "Uysal Alabalık" tesislerinin ünü her yerden duyulmuş, bir gelen bir daha gelmiş ve Uysal Alabalık tesisleri 2018 yazında yoğun istek ve talep üzerine sahile şube açmış.

/resimler/2018-7/9/0932513645505.jpg

"Kızım Emine, iyi bak çayın demine"

Uysal Alabalık tesilerinin kurucusu Emekli Ormancı Mustafa Uysal, 17 yıl önce Orman işletmesinden emekli olup yeni bir yaşam, yeni bir iş kurmak adına başlattığı mücadele bugün doğal güzelliği ile yaşam platosu olan kapıdağ´da marka olmasına neden olmuş.

Yaz aylarından günlük nüfusu 10 in üzerine çıkan Turan köy´de tatilciler artık alabalık yemek için 3km ilerideki Değirmendere tesislerine gitmek durumunda kalmadan sahilde bu ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.

"Gezelim görelim" ekibi olarak hafta sonu Turanköy´e gerçekleştirdiğimiz ziyarette, ilk uğrak adresimiz "Uysal Alabalık" tesisleri oldu. Uysal Alabalık tesisleri Ocaklar´dan Turan´a ulaşırken tepelerin sona erdiği son derenin üzerinden geçip, hemen sağdaki köprüye dönerek ulaşabileceğimiz eşsiz oksijen deposu. afiyet olsun

/resimler/2018-7/9/0933324896460.jpg



Anahtar Kelimeler: Kapıdağ vazgeçilmezi
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli