"KAPIDAĞ´I DEĞERLENDİREMİYORUZ"

Belediye Başkanı Sarı: ?Erdek´te kişi başı konaklama oranı 0.90´a düştü?

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ?Bugün, Erdek´teki otel ve motellere ciddi bir denetim yapsak, en az % 70´i kapanır? dedi.

/resimler/2018-9/10/1248208432069.jpg

İlçedeki mevcut tesislerin yıllardır kendilerini yenilemediğini belirten Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

?Erdek´e gelen bir tatilcinin, ilçemize ikinci kez gelmesini sağlayacak bir olumlu yön gösterebilir misiniz? Girin, internet sitelerine şöyle bir bakın. Erdek için tek olumlu mesaj var mı? Ülkemizin en büyük balık filosu, Erdek´e bağlı Çakıl Mahallesi´nde. Buna rağmen Erdek´te bir balık restoranı bile yok. Erdek ne yazık ki ucuz değil. İki balıkçı gemisinde de balık yemek pahalı. Erdek´i, güneydeki 5 yıldızlı otellerle kıyaslamamalıyız. Kendi dengimiz olan Marmaris ve Kuşadası ile kıyaslamalıyız. Erdek´e turizm firmaları da girmiyor. Erdek´in, turizmde, klimalı, sıcak sulu butik otellere yönelmesi gerektiğini düşünüyorum. Bugün Fransızlar, butik otellerle dünyanın turizmden en çok kazanan ülkesi durumuna geldi.?

Erdek´teki otel ve motellerin kendilerine çeki düzen vermelerinin denetim ve polisiye önlemlerle çözülemeyeceğine işaret eden Sarı, ?Bu tesislerin sahiplerinin, kendilerini düzeltmeye ihtiyaçları var? dedi.

/resimler/2018-9/10/1256053128372.jpgErdek´te kişi başına konaklama oranının 0.90´a kadar düştüğüne dikkati çeken Sarı, ?Yani, Erdek´e gelen bir tatilci, artık ilçemizde bir gece bile konaklamıyor? diye konuştu.

Erdek´in, iç turizmin fakirini alan konuma düştüğünü öne süren Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

?Erdek, 2006 yılında ?Turizm Bölgesi´ kapsamına alındı. Ancak turistik teşvik yok. Erdek turizmi, son yıllarda motivasyon bozukluğu da yaşıyor. Oysa bugün ülkemize en çok yabancı turist Antalya ve İstanbul´a geliyor. Bize çok yakın olmasına karşın İstanbul´dan bile turist çekemiyoruz. Üstelik İstanbul, dünyanın en çok turist gelen ilk 6 kenti arasında yer alıyor.?

/resimler/2018-9/10/1306525172252.jpg

Kapıdağ´ın, Türkiye´nin en büyük destinasyonları arasında yer aldığına dikkati çeken Sarı, ?Artık Kapıdağ´ı yeniden keşfetmek zorundayız? dedi.

Erdek turizminin, bir-iki çılgın yatırımcıya ihtiyacı bulunduğunu öne süren Sarı, ?Artık yalnız deniz-kum-güneş? üçgenine bel bağlamamalıyız? diye konuştu. 

/resimler/2018-9/10/1309522519618.jpg

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin planında bulunduğunu öne sürdüğü ?Kanal Kyzikos´a karşıyım? dedi.

Bölgede, antik dönemden beri var olan bu kanalın önemine dikkati çeken Sarı, şunları söyledi:

?Bugün, Erdek Körfezi´ne kirlilik gelmiyorsa, aradaki bu ?tombolo´nun koruması sayesindedir. Böylece Erdek turizmi varlığını korumaktadır. Büyükşehir´in, böyle hayali projelerle uğraşmak yerine gerçekçi projeler ve yatırımları gündemine alması gerektiğine inanıyorum.?

Başkan Sarı, kendisinin birkaç kez ziyaret etmesine karşın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nun, Erdek Belediyesi´ne gelmemesine bir anlam veremediğini sözlerine ekledi. 

/resimler/2018-9/10/1317105497495.jpg

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ?Erdek için en önemli ihtiyaç, İlhan-Narlı mahalleleri arasına bir liman yapılmasıdır? dedi.

Bu limanın, Asya´yı Avrupa´ya bağlayan bir deniz yolu olacağını vurgulayan Sarı, şöyle konuştu:

?İlhan-Narlı arasında yapılacak bu limana yaklaşık 17 kilometrelik bir kara yoluyla ulaşılıyor. Burada yapılacak çevre yolu ve liman aracılığıyla adalara 15 dakika,  İstanbul´a 2 saatte ulaşma olanağı olacak. Deniz yolu, en ucuz yoldur. Buraya yapılacak limanın sit alanı sorunu da bulunmuyor. Kısacası, buraya yapılacak bir liman hem Erdek´in caddelerinden limana giden araç yükünü ortadan kaldıracaktır, hem de Tekirdağ ve İstanbul´a ulaşımı da kolaylaştıracaktır.?   Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: KAPIDAĞ DEĞERLENDİREMİYORUZ
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli