Kapıdağ'da ayı gerilimi

Kapıdağ

Kapıdağ'ın kuzey sahillerinde bulunan Ormanlı Mahallesinde arı kovanlarındaki BAL'a dadanan Ayı çevre sakinlerinin korkulu rüyası oldu.

Erdek'e bağlı Ormanlı Mahallesi'nde arı kovanlarındaki ballara dadanan bir ayı, çevre sakinlerini tedirgin etti.

Kapıdağ ormanlarından sorumlu Bandırma Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri şu bilgiyi verdi:

"Bildiğiniz gibi Kapıdağ ormanları da canlı türleri açısından koruma altındadır. Bu ayının görülmesinden bizim de yeni haberimiz oldu. Bu ayının, o yöreye ait yerli bir tür olduğunu, yani yerleşim alanlarına inmeyeceğini tahmin ediyoruz. Ancak konuyla ilgili çalışmalarımız da sürüyor."

Ormanlı kırsal mahallesi ormanlarında görülüp, "foto kapan" ile belirlenen ayı haberi, YENİ ERDEK gazetesinde Tuncay Ertan imzasıyla yayınlanan haberde mahallenin "Şelale" mevkiinde bir ayı, bal kovanlarına zarar verirken saptanmıştı. Olay, mahalle muhtarı Sezgin Birol tarafından yetkili makamlara bildirilmişti.

MUHTAR: "MAHALLE OLARAK TEDİRGİNİZ"

Mahalle Muhtarı Sezgin Birol, ayı olayıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Mahallemizde bal üretimi yapan bir arkadaşımız, kovanlarının sürekli zarar görmesi üzerine 'Acaba porsuk mu geliyor' diye düşünmüş ve oraya bir 'foto kapan' kurmuş. Bunun üzerine bal kovanlarına bir ayının geldiğini belirlemiş. Daha sonra dün akşam yine aynı ayının, bölgedeki üç üreticinin kovanlarını dağıttığını yine 'foto kapan'da gördük. 52 yaşındayım. Kapıdağ'da ilk kez bir ayı olayı yaşıyorum. Tabii ki, mahalle halkı olarak çok tedirginiz. Bölgemizdeki çiftçiler, zeytin üreticileri tarlalarına gidemiyor. Ormanlı aynı zamanda bir turizm bölgesi. Ayının görüldüğü 'Şelale' bölgesinde yazın vatandaşlar çadır kuruyorlar. Bu nedenle vatandaşların, ayı konusunda tabelalarla uyarılması gerektiğini düşünüyorum. Durumu yetkili makamlara ilettik."

Konuyu yakından takip ettiğini belirten Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, “Olayla ilgili çalışmayı ilgili kurumlar yapıyor. Beni de bilgilendiriyorlar” dedi.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Kapıdağ' gerilimi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı