Kapıdağ´da bitki örtüsü tehdit altında

Kapıdağ´da bitki örtüsü tehdit altında

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: ?Orman İşletme, Kapıdağ´ın canına okuyor?

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ?Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü, yıllardır Kapıdağ´ın canına okuyor? dedi.

/resimler/2018-9/3/0014463398643.jpg

Kapıdağ´ın yer florası(bitki örtüsü) açısından çok zengin olduğuna dikkati çeken Sarı, şunları söyledi:

?Kapıdağ, yıllardır endemik bitkiler açısından çok zengin bir doğa cenneti. Bu bitkilerin çoğu kozmetik ve ilaç sanayisinde kullanılıyor. Ancak son 30 yıldır Kapıdağ´ın ekosistemi, Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü´nün yanlış uygulamaları nedeniyle bozuldu. Orman işletme, Kapıdağ´ı, yıllardır hiçbir bilimsel araştırmaya dayanmadan, ceviz ve çam ağaçları ile donattı. Bu ağaçlar, endemik bitkilerin bulunduğu dibi kurutuyor. Bu arada Kapıdağ´da son yıllarda orman yangınları da çok arttı. Bunun nedeninin de dağdaki ekosistemin bozulması olduğunu düşünüyorum. Kapıdağ, böyle bilimsel hiçbir araştırmaya dayanmayan şekilde ağaçlandırılmamalıydı.?

/resimler/2018-9/3/0015531681055.jpg

Kapıdağ´ın zirvesindeki su kaynaklarının da bazı ceviz üreticileri tarafından artezyen kuyuları açılarak yok edildiği şeklinde medyada yer alan haberler konusunda da düşüncelerini açıklayan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

?Kapıdağ´daki suların sorumluluğu daha önce Devlet Su İşleri´ndeydi. Ancak son yıllarda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı BASKİ´ye geçti. Bu nedenle Kapıdağ´daki su kaynaklarına BASKİ sahip çıkmak zorunda. Yine başta Yukarı Yapıcı göleti olmak üzere Kapıdağ´daki göletler de BASKİ´nin sorumluluğuna geçti.? Önder BALIKÇI

/resimler/2018-9/3/0016383869479.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli