Kapıdağ'a yangın helikopteri tahsis edildi.

Kapıdağ

Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı yangın sezonu süresince Kapıdağ'ı gözlem altında bulunduracak tam donanımlı Helikopter tahsis etti.

Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı yangın sezonu süresince Kapıdağ'ı gözlem altında bulunduracak tam donanımlı Helikopter tahsis etti.

Yaz aylarında çeşitli noktalarda çıkan yangınlar nedeni ile zor anların yaşandığı Kapıdağ'a 2023 yangın sezonun kapsamında 2,5 ton su kapasiteli ve tam donanımlı yangın helikopteri tahsis edildi.

Bakanlık Erdek- Kapıdağ'a özel olarak gerçekleştirdiği tahsis öncesi Erdek Mağara sırtında bulunan Orman Yangın kulesine 2 adet Helikopter pist-i inşa ettirdi.

3'ü yabancı 5 personele sahip tam donanımlı yangın helikopteri Erdek Mağara sırtında bulunan Orman Yangın kulesi tesislerindeki pist'te 7/24 mesai verecek. Yangın sezonu süresince 5 kişilik mürettebat sürekli teyakkuz halinde bulunacak.

Erdek Kaymakamı A. Atakan Atasoy, beraberinde Erdek Orman İşletme şefi Erdoğan Andiç, ilçe Emniyet Müdürü Serkan İnceöz, İlçe Jandarma Bölük komutanı H. İbrahim İlanku, Sahil Güvenlik bot komutanı Ast.Bşçv. Necdet Uzel ile birlikte Orman Yangın kulesinde bulunan pist'e gitti.

Pist'e iniş yapan Helikopteri yerinde gören Kaymakam A. Atakan Atasoy  yangınla mücadeledeki performansı hakkında mürettebattan bilgi aldı.

Erdek Kaymakamı A. Atakan Atasoy, “Kimse Kapıdağ' ın önemsenmediğini söyleyemez, Biz yerel yönetim olarak Kapıdağ'a bir tek ağacın telef olmasına gönlümüz razı olmaz, işte bu anlamda gerçekleştirdiğiniz diplomasi sonucu, Sayın Bakanlığımız bir çok Orman bölgesi yerine Kapıdağ'a öncelik şansı tanımıştır. Kendilerine ve teşkilatına teşekkür ederin, Yangın mevsimi süresince 5 ay, tam donanımlı 2,5 ton su kapasiteli Helikopterimiz Kapıdap ormanlarının emrindedir, her an hazır, her an tetiktedir, olası bir yangın anında müdahale için 2. bir emir beklemeksizin müdahale yetkisine sahiptir.” dedi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı