Kapıdağ Çalıştayı başladı

Kapıdağ Çalıştayı başladı

Çalıştay iki gün sürecek

Erdek´te, ?Kapıdağ Yarımadası 1. Ulusal Turizm Çalıştayı? başladı.

Erdek Öğretmenevi´nde, 13-14 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleşecek çalıştayda ilk konuşmayı Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı yaptı. Çaltı, 1970´li yıllarda turizmde bir marka kent olan Erdek´in, turizmini 2-3 aydan 12 aya yayabilmesi için Kapıdağ´dan da yararlanması gerektiğine dikkati çekerken, ?Erdek, bitki örüsü ve florası çok zengin durumda bulunan Kapıdağ´ı mutlaka değerlendirmek zorunda. Kapıdağ´ın Kazdağları ve Karadeniz´den aşağı kalır yanı yok. Bunu İstanbul ve Bursa gibi iki büyük kente anlatsak bile yeter? dedi. Çaltı, Erdek´te balık restoranlarının yapılıp ?Balık, Erdek´te yenir? sloganının kullanılabileceğini, zeytinyağlı yemeklerden oluşan Girit mutfağıyla turizmin çeşitlenebileceğini belirtti.

Ardından, Balıkesir Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün düşüncelerini açıkladı. Tüzün, Erdek´te arkeolojinin de zenginliğine değinirken, ?Balıkesir ilindeki arkeolojik sit alanlarının % 75´i, 3. derece sit alanlarının % 7´si Erdek´te? diye konuştu. Erdek´in, ?Kültür ve Turizm Bölgesi? olarak 5. derece teşviklerde de yararlanabileceğine işaret eden Tüzün, ?Erdek´i, Balıkesir markası bütünlüğü içinde Kapıdağ´la birlikte parlatacağız? dedi.

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Erdek´in, dünyanın en zengin turizm destinasyonu içinde bulunduğunun altını çizerken, Kapıdağ´ın da dünyanın en zengin yer florasına, kozmetik ve sağlık bitkilerine sahip olduğunu belirtti. Erdek´i, ?Akdeniz´in yaşam platosu? olarak nitelendiren Sarı, şunları söyledi:

?Erdek, 2006 yılının şubat ayından beri turizm bölgesi kapsamında bulunuyor. Dünyada 300´ün üzerinde turizm noktası var. Ancak turizm bölgesi çok az. Türkiye´nin en büyük balıkçı filosu Erdek´te ama balık lokantalarımız yok. Girit yemeklerini turizme kazandıramadık. Hâlen lahmacun-pide turizmi yapıyoruz. Bugün, Erdek´teki turistik otelleri denetlemeye kalksak hepsini kapatmamız gerekir. Çünkü kendilerini yenilemiyorlar ve turizme ayak uyduramıyorlar. Erdek turizmi, üzerindeki moral bozukluğunu bir türlü atamadı. Ama hâlâ inancımı yitirmedim. Fransa, nasıl ki butik otelleriyle şu anda dünyanın en çok turizm gelirine sahip ülkesi ise Erdek de, butik işletmelerle turizmden daha çok gelir elde edebilir.?

/resimler/2018-9/14/0311149200761.jpg

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Turizm Kurulu Başkanı ve Erdek Ticaret Odası Başkanı F. Özlem Sarı da konuşmasında, turizmin gelişmesi için temizlik ve hizmet kalitesinin yüksek olması gerektiğini vurgularken, ?Erdek´teki otellerin başarılı bir şekilde işletildiğini söylemek zor? dedi.  Sarı, Erdek´teki otel ve motellerin, turizm sezonuna badana-boyadan ibaret olan bir hazırlıkla girdiklerini, kendilerini yenileyemediklerini, eğitimsiz personel çalıştırdıklarını öne sürdü. Konuşmaların ardından Kapıdağ ile ilgili sunumlara geçildi. Önder BALIKÇI

/resimler/2018-9/14/0312110295347.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli