Kapatma yargıya taşındı

Kapatma yargıya taşındı

-AYM ve Danıştay kararlarına aykırı

Kapatma yargıya taşındı

Körfez Dershaneleri Bandırma Şubesinin mühürlenmesi yargıya taşındı.

Körfez Dershaneleri Avukatı Selman Togan, mühürlemeye ilişkin yaptığı basın açıklamasında, Anayasa Mahkemesi ve Danıştaykararlarına rağmen yapılan bu hukuksuz işlemin iptali için İdari Mahkemeye dava açtıklarını söyledi.

Müvekkillerinin dershanecilik faaliyetlerini yürütürken, çalışma ve iş yeri ruhsatının iptalini gerektirecek herhangi bir eylem ve işleminin bulunmadığının altını çizen Togan ?Müvekkilim hakkında bir disiplin, uyarı cezası bile yoktur. İlgili yasal mevzuat uyarınca çalışma, işyeri ruhsatının iptalini gerektirecek bir durum yoktur. Buna rağmen tesis edilen işlem, bu işleme dayanak teşkil eden bakanlık ve valilik oluru açıkça kanuna, yasalara aykırı olup iptalleri gerekmektedir. Hiçbir gerekçe gösterilmeden aniden kapatma yoluna gidilerek kamu yararı ve hizmet gereklerine aykırı işlem yapmıştır? dedi.

-AYM ve Danıştay kararlarına aykırı

Yapılan işlemin hukuk, yasalara aykırı olduğunun altını çizen Togan, ?Anayasa Mahkemesi (AYM) dershanelerin okula dönüşmesini ve dönüşemeyen dershanelerin kapatılmasını düzenleyen kanunu iptal etti. Balıkesir Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü yaptıkları bu uygulamayla Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarını tanımayarak suç işlemiş, ikincil mevzuatta dershane faaliyetlerini düzenleyecek yasal düzenlemeler ihdas etme yoluna gitmişlerdir. Yapılan uygulama hukuksuz ve art niyetlidir? ifadesini kullandı.

-Kapatmaya ilişkin belge sunamadılar

Kapatmaya gelen şahısların kim olduğunu, ne olduğunu ve ne için geldiklerini içerir bir belge veya yazıyı kendilerine ibra edemediklerinin altını çizen Togan ? Kapatmaya ilişkin araçlarla dershaneye getirilen Vergi, SGK, MEB ve Emniyetten oluşan ekipler, dershane yöneticilerinin yetkililerinin ısrarlı taleplerine rağmen yapacakları mühürlemeyle ilgili resmi bir belge ibraz edemedikleri gibi hiçbir evrak altına da imza atmamışlardır? dedi.

Togan şunları söyledi ?Kapatmaya gelen görevli memura ?görevlendirme yazınız var mı acaba? diye sordum. Görevli memur ?şimdilik yok? demek ile yetinerek, hiçbir cevap veremeden oradan uzaklaştı. Ayrıca kişilerin yaptığı denetimler ile alakalı olarak tutanak tanzim edilmesini istedim. Ancak hazırlamış olduğu tutanağı da imzalamadıkları gibi, doğru bilgi niteliği taşımayan bir tutanak imza altına alıp işlemin sonunda ?alın? diyerek evrakı verip uzaklaştılar? şeklinde konuştu.

-Yapılanlar hukuksuz ve art niyetli

Yapılan uygulamanın hukuksuz ve art niyetli olduğunun altını çizen Togan ?Kurumlar denetime açıktır. Herkes gelip kurumlarımızı denetleyebilir. Ancak, gelen şahısların kim olduğunu, ne olduğunu ve ne için geldiklerini içerir bir belge veya yazı yoktur. Bu da yapılanların kasıt taşıdığını alelade bir şekilde göstermektedir. Bu dershaneler hep başarılarıyla adında söz ettirmiş ve herkesin teveccühünü almıştır. Bu kurumlarda hiçbir zaman kötü ve art niyetli bir işlem olmamıştır ve yapılmamıştır. Devletin en üstündekinden en altındakine kadar yüzlerce, binlerce insan evlatlarını bu kurumlara göndermiş ve burada eğitim aldırmıştır. Şimdi ne oldu da böyle oluyor? diye tepki gösterdi.

-Dershane mühürlüyoruz başka işyerlerini de mühürlemişler

Dershanenin faaliyetlerini sürdüğü binada ikinci bir işyerinin daha bulunduğunu dile getiren Togan ? Görevliler dershaneye kapatıyoruz diye Berk Eğitim AŞ´nin merkez ofisinin de kapattılar. Kapatmayla Berk Eğitim AŞ´nin hiçbir ilgisi yoktur. Ancak görevlilerin ana kapıyı mühürlemelerinden dolayı şirket çalışanları günlük işlerini yapamamaktadırlar. Oluşan mağduriyetin giderilmesine yönelik gerekli yasal işlemi başlattık? dedi.



Anahtar Kelimeler: Kapatma yargıya taşındı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli