Kapalıçarşı canlandı

Kapalıçarşı canlandı

Bandırma Belediyesi ve Bandırma Kent Konseyi’nin katkılarıyla başlatılan “Alışveriş Tanıtım Günleri” ilgi görüyor.

Bandırma Belediyesi ve Bandırma Kent Konseyi’nin katkılarıyla başlatılan “Alışveriş Tanıtım Günleri” ilgi görüyor.

Kapalıçarşı’da açılışı Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun tarafından açılış kurdelesi kesilen dört gün sürecek alışveriş günlerinde ev kadınlarının, evlerinde ürettikleri hediyelik eşyalar, ev dekorasyon ürünleri, tekstil, takı ve kozmetik ürünleri, el işi örgü, nakış ve oya işi örgü, nakış ve oya işleri, butik pasta ve kurabiyeler satılarak aile bütçesine katkı sağlanıyor.

Kadınların hem ürettiklerini sattıkları, hem de gönüllerince eğlenerek birlik-beraberliklerini pekiştirdikleri alışveriş tanıtım günlerine gelen İŞKUR Bandırma Merkez Müdürü Emrullah Narin, kadının emeğinin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Bu konuda yeni bir proje geliştiriliyor. Evde üretim yapan kadınlarımız, biri merkezde, diğeri ise Bandırma Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan şapka ve çocuk elbiseleri süslemesi yapan iki firma için üretim gerçekleştirecekler. Bu çalışma Bandırma Kent Konseyi aracılığıyla olacak. Söz konusu bu iki firma, üretime katılmak isteyenlere malzemelerini verecek. Onlar da evlerinde üretecekleri ürünlerin parça başına ücret alarak aile bütçelerine katkı sağlayacaklar.” ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Kapalıçarşı canlandı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı