Kamplar yolu trafiğe kapatıldı

Kamplar yolu trafiğe kapatıldı

Erdek'e getirilen taşıma Doğalgaz'ın talep'e cevap verememesi ardından başlatılan yeni ishale hattı çalışması Tek zeytin kavşağından, Düzler'e kamplar yolunan kapanmasına neden oldu.

Erdek'te iş yeri ve konutsal anlamda uzun yıllar beklenen Doğalgaz beklentisi taşıma ve depolama projesi ile hayata geçirilsede, zamanla yapılan yeni abonelerin yoğunluğu taşıma ve depolama projesi ile talep'e yanıt verilemiyeceği anlaşılmıştı.

Depolamak sureti ile sağlanan Doğalgaz taleplerinin zaman zaman aksaklıklara neden olması ile önce yeni hatların açılması, ardından yeni abonelere gaz verilmesinin durdurulması ile yeni ishale hattı projesi ihaleye çıkartılmıştı.

Bandırma-Edincik kırsal mahallelerinden Doğanpınar üzerinde bulunan AKSA A İstasyon'da Edincik ve Erdek'e sağlanacak ana dogalgaz boru hattı ihalesini alan şirken Doğanpınar-Edincik hattından sonra yapımdan çekilmesi bir süre zaman kaybına neden olmuş ardından ihaleyi alan yeni firma  AYKOL-AKSA geri kalan 20 km lik Doğanpınar-Erdek Doğalgaz ana ishale hattı çalışmalarına başlamıştı.

İlk etap'ta Gönen Karayolu, Çinge kırsal mahalle yol ayrımından alınan proje ilk etapta Edincik'ten geçerek Edincik altı Kemer önü evlerine dek getirilmiş ancak bu süreçte Edincik-Erdek karayolu trafiğe kapatılmıştı.

İhalenin Kemer önü evleri, Tek zeytin kavşağı bölümüne başlayan AYKOL-AKSA çalışmasına Erdek yönü tek zeytin kavşağından başladı. Proje gereği asfalt şoseyi takip eden ishale hattı çalışması sırasında yolun tamamen kapanması nedeni ile Düzler-Tekzeytin arası kamplar yolu dünden itibaren trafiğe kapatıldı.

Erdek'e ulaşmak veya Erdek'ten Bandırma yönüne gitmekte olan araçların kamplar üst-çevre yolunu kullanmaları zorunlu hale getirilirken, Kamplar bölgesinde işyeri veya konutu bulunanlar için ise özel geçiş veriliyor.

Erdek Doğalgaz ana ishale hattı çalışmasını sürdüren AYKOL-AKSA firması şantiye şefi konuya ilişkin çalışmalar hakkında aydınlatıcı bilgi verirken, "hat çalışmaları yaklaşık 20-30 gün içinde tamamlanacak bu süre içinde sürücülerin anlayışla karşılaması bekliyoruz, Pandemi süreci olmasaydı bu çalışmanın geçtiğimiz ilkbahar aylarında tamamlanması planlanmıştı." dedi.

 



Anahtar Kelimeler: Kamplar trafiğe kapatıldı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı