Kaktüs bilgisayar monitörünün yaydığı radyasyonu azaltıyor.

Kaktüs bilgisayar monitörünün yaydığı radyasyonu azaltıyor.

Bilimsel incelemelerle kanıtlanan, Yararlı bilgi Çiçekçilerde Kaktüs satışını arttırdı.





HAVRAN                                                                                            HASAN AKAR

Kaktüs çiçeğinin Bilgisayar monitöründen yayılan radyasyonu azalttığı söylentisi Kaktüs satışlarını arttırdı.

Bu konudaki rivayetin dilden dile dolaşaraki Her monitör sahibinin bir kaktüs almak istemesi, Çiçekçilerde Kaktüs satışı patlamasına neden oldu.
Kaktüs talebine cevap vermekte zorlanan Havran Tuan`a çiçekçiliğin sahibi Elvan Güneş Bilgisayar monitöründen yayılan radyasyonu azalttığı söylenen kaktüs için,  bilgisayar kullanıcılarının kaktüs çiçeğine büyük rağbet göstermesi Çiçek müzayedelerinde Kaktüs`ün karaborsaya düşmesine neden olduğunu belirtti.
Elvan Güneş Araştırmacıların kaktüs bitkisinin bilgisayar yanına koyulduğunda radyasyonu kendine çektiği açıklamaları üzerine satışlarının arttığına dikkat çeken Güneş , Bilgisayar başında uzun saatler geçiriyor ve ekrandan yayılan radyasyondan endişe mi ediyorsunuz? Öyleyse doğadan küçük bir yardım alabilirsiniz. Bilgisayar ekranınızın yanın yerleştireceğiniz kaktüs bitkisi, radyoaktif ışımayı aborbe etme özelliğiyle biliniyor.




Kaktüs, bilindiği gibi bir çöl bitkisi. Güneşin en acımasız olduğu çöllerin yaşam koşullarına uyum sağlamış, güçlü bir bitki. Çöl güneşinin ışınlarını alt etmeyi başarabilen kaktüsün, bilgisayar ekranından yayılan radyasyonu da absorbe edebileceği düşünülüyor dedi.

Güneş Üstelik kaktüsün bakımı da son derece kolay. Siz de sağlığınızı düşünüyor ve çalışma masanızın üzerinde bir parça doğaya yer açmak istiyorsanız bize uğramanız yeterli olacak dedi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli