Kahveci esnafı, COVIT-19 kurbanı

Kahveci esnafı, COVIT-19 kurbanı

Başkan Özışıkyıldız,"Bir işyerini kapatan Kahveci esnafı, Zeytin ve İnşaat yevmiyesine gidiyor."

Bandırma Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Ömer Özışıkyıldız, gelinen noktada bir biri ardına alınan koronavirüs önlem paketlerinin Oda üyesi esnaf kesimini olumsuz yönde etklediğini vurgulayarak, "Ne yazıkki günlük nafaka peşindeki bir çok üyemiz, Zeytin ve İnşaat yevmiyesine giderek günlük nafakasının peşinde düştü." dedi.

Başkan Özışıkyıldız, 18 Mart'ta başlayan Pandemi kısıtlamalardan öncelikle odasına kayıtlı olan üyelerin etkilendiğini vurgulayarak, "Kahveler ve düğün salonlarındaki kısıtlama bir çok esnafımızın iş yerini kapatmasına neden oldu. " dedi.

Yaklaşık 500 üyesi, buna paralel olarak beraberinde mesai veren çalışanları ile 1000'in üzerinde kahveci çalışanını, dolayısı ile 5 bin Kahveci ailesini yakından ilgilendiren kısıtlamalar kapsamında Kahveci esnafının 50 bin liralık geri ödemesiz desteklenmesi gerektiğini açıkladı.

Başkan Özışıkyıldız, "Akşam evine bir ekmek götürecek kazancı olmayan Kahveci esnafı kirasını, vergi borcunu, sigortasını nasıl ödeyecek, bugün itibarı ile 40'ın üzerindeki esnafımız iş yerini kapatma kararı aldı. Bazıları çay olacağı şeklinde günlük nafaka peşinde, mekan içi hizmet  veren Kahveci esnafı son pandemi kararları doğrultusunda Zeytin ve İnşaat ameleliğine başladı." dedi.

Başkan Ömer Özışıkyıldız, Ülke koşullarının göz önünde bulundurulması ile küçük esnaf üzerindeki mali çözümsüzlüklerin geçmişten geleceğe uzanan kabus gibi etkisini sürdürüp,  umutları bir bir tükettiği günümüzde dünyayı sarsan Covıt-19 etkisi ile alınan zorunlu hijyen kurallarının doğrudan kahveci esnafını etkilediğini vurgulayarak, "Kahveci esnafımızın geleceğe yönelik tüm umutları bitti. 18 marttan bu güne, işini aşını bozmayıp, mali kaybını gelecekteki güzel günlerle karşılamayı umut eden esnafımız için deniz bitti. Geçim kaynağı gemizi karaya oturdu... Biz esnaf kesiminin kanaat önderleri olarak Başta Belediyemiz olmak üzere, pandemi kuralları dolayısı ile eli ayağı bağlanan esnafımızın mülk sahiplerini vicdanlı olmaya davet ediyoruz. Bu bir toplumsal başırım miyadı olsun, her mülk sahibi kiracısına sahip çıksın, sevap aranıyorsa işte sevap burada, iş yapamayan küçük esnafa kıymayın, günlük yevmiyenin 80 tl olduğu günümüzde herkes elini vicdanına koysun, bu gününde, öbür dünyanında hesabını yapsın." dedi.

Almadan vermek sadece cc. Allah'a mahsutur...



Anahtar Kelimeler: Kahveci esnafı COVIT- kurbanı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli