Kahraman-Jaoui sergisi İstanbul’da açıldı

Kahraman-Jaoui sergisi İstanbul’da açıldı

Ressam Ekrem Kahraman’ın Fransız Taher Jaoui’yle birlikte “Algı & İfade” başlıklı sergisi İstanbul’da açıldı.

1987 yılında, Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali’nin ilk sanat danışmanlığını yapan profesyonel ressam Ekrem Kahraman’ın Fransız Taher Jaoui’yle birlikte “Algı&İfade” başlıklı sergisi İstanbul’da açıldı.

Galeri/MİZ’in ev sahipliğinde, Teşvikiye, Hüsrev Gerede Caddesi, No:54’teki yerinde açılan sergi, esas olarak biri Türk, diğeri Fransız iki sanatçının, iki farklı algı ve ifadesi üzerine kuruldu. Sergide, birbirine kontrast ikiliye genç sanatçılar Ersan Pars ve Mert Sak’ın dijital eserleri de eşlik ediyor. Sanatçıların yaratma niyetine ve çalışmasına yönelik algı ve ifade kavramlarıyla çerçevelendirilen sergi, izleyiciyi algı, hayal, tasavvur, sanat çoklu diyalektik ilişkileri üzerine düşünmeye ve kıyaslamaya yöneltiyor.

Sergi, 13 Mayıs-4 Haziran 2022 tarihleri arasında açık kalacak.

1948 yılında Tarsus’ta doğan Ekrem Kahraman, 1975-1989 yıllar arasında, Bandırma’da, Şehit Süleyman Bey Ortaokulu’nda resim öğretmeni olarak görev yapmıştı.

1989 yılında, öğretmenlik görevinden istifa eden Kahraman, atölyesini açarak, profesyonel ressam olarak çalışmaya başlamıştı.

Yurt içinde ve yurt dışında 100’ün üzerinde kişisel sergi açan Ekrem Kahraman’ın çok sayıda ödülü bulunuyor.  ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı