Kafaoğlu Bandırma´da

Kafaoğlu Bandırma´da

Büyükşehir Belediyesini Haftanın bir günü Bandırma´dan bir günü de Edremit´ten göndereceğini söyledi.

Bandırma da basın toplantısı gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Büyükşehir Belediyesini Haftanın bir günü Bandırma´dan bir günü de Edremit´ten göndereceğini söyledi. 

/resimler/2018-7/13/1211397308993.jpg

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Perşembe günü beyaz masada Bandırmalı gazeteciler ile bir araya gelerek merak edilen soruları cevapladı. Haftanın bir gününü Bandırma´ya ayırıp çalışmalarını Bandırma´dan yürüteceğini açıklayan Kafaoğlu ?Seçim öncesi haftanın bir günü Edremit´te bir günüde Bandırma´da mesaimizi geçireceğiz diye bahsetmiştim. Toplantılar olduğu için sabahtan gelemedim. Sabah namazını bir ilçede kılıp saat 10.00´a kadar orada kalıp sonra Bandırma´ya geleceğim. Salı Edremit´te perşembe günü de Bandırma´dayım bunu neden yapıyoruz. Büyükşehir olduktan sonra coğrafyamız çok büyük, hem yapılan hizmetleri hem de sorunları yerinde görmek vatandaşlarımızın bize yerinde ulaşması için bunu yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız 3 şey söyledi; ?kibirlenmek asla yok tevazu tevazu tevazu diye üç kez tekrarladı. Gönülleri almak en büyük yatırım´ demişti. Cumhurbaşkanımız artık gönül belediyeciliği seferberliğine başlıyoruz dedi. Yollar yapılıyor inşaatlar yatırımlar yapılıyor, Bunlar insanları mutlu etmiyor. İnsanları mutlu eden küçük dokunuşlardır. İnsanlarımız parklar, gibi yerler arıyor. Yüksek yapılar, beton istemiyor. Belediyecilik doğumdan mezara insanlarla ilgilenmektir. Hoş geldin bebek ve askerlere gidenlere çanta veriyoruz.? dedi.

/resimler/2018-7/13/1210574339366.jpg

?CUMHURBAŞKANLIĞI VE CUMHUR İTTİFAKI AÇISINDAN BÜYÜK BİR BAŞARI VAR?

Seçimleri değerlendiren Kafaoğlu, Balıkesir´de parti olarak başarılı olduklarını belirterek, seçimlerin tarihi bir seçim olduğunun altını çizdi. Kafaoğlu, ?Balıkesir´de AK Parti başarılı olmuştur. Önceki seçimlerde Ekmelettin İhsanoğlu birinci olmuştu. Cumhurbaşkanlığı ve Cumhur İttifakı açısından büyük bir başarı var. 41.6 Balıkesir ortalaması Türkiye genelinde 42 olan ortalamaya çok yaklaştık. 5 milletvekilimiz oldu. Sonuç bu gerçek bu. Bu sonuç Cumhurbaşkanımız tarafından bizleri tebrik ederek teyit edilmiştir. Bu noktaya birlik beraberlik içinde çalışarak gelindi. Yürekler ortaya konarak gelindi. 9 adayımızda seçilecekmiş gibi çalıştı. Cumhurbaşkanımıza söyledim inşallah daha iyisini yerel seçimlerde başaracağız dedim. Bu konuda çalışmalarımızı hızla yapıyoruz. ?dedi.

/resimler/2018-7/13/1211168714882.jpg

 ?4 YILDA BASKİ´NİN BANDIRMA´YA HARCADIĞI PARA 188 MİLYON LİRA?

Bandırma´ya yapılan yatırımlar konusunda da bilgi veren Kafaoğlu şunları söyledi; ?Gelir gelmez suda indirim yapacağımızı söyledik indirim yaparak işe başladık. 2 bin kilometre yol yapacağız dedik bu çalışmalarımız devam ediyor. Bandırma´da 4 cadde bize ait bu caddeleri sıcak asfalt ile yenileceğiz. En hızlı şekilde bu çalışmayı tamamlayacağız. Karayolları Bölge Müdürlüğüne uğradım. İki kavşak ile ilgili Kamu İhale Kurumu firmanın itirazını kabul etmiş. Bu firma Kamu İhale Kurumu tarafından yasaklı ilan edilmiş bir firmaymış. Kazanan firma ile önümüzdeki Cuma firma ile sözleşme imzalayacaklar. Ağustos ayında inşaatın başlaması bekleniyor. Bu bölgede de oylarımızda artış oldu diğer partilerle fark kapanıyor. Bandırma´da belediyeyi alacağımıza inanıyorum.2004 yılında bunu başardık. Doğru aday, doğru zaman ve doğru meclis üyeleri ile anketler yaparak Bandırmalıların beklentisi doğrultusunda Bandırmayı kazanacağız. Bandırma´da su fiyatları yüksek kabul ediyorum ama bu bizden kaynaklanmıyor. Daha önceki Bandırma belediyesinin tarifeleri baz alınarak yapılmış.  Bir ilde bu kadar çeşitli su tarifesi olmaması lazım bunun 2019´dan sonra düzeltilmesi lazım. Bu su fiyatları teke iner. Önce 3 tarifeye iner ardından tek su tarifesi olması lazım. 4 yılda Bandırma´ya harcanan para 188 milyon lira. 15 Temmuz´da güç labratuvarı fizbilte ve proje ihalesi sanayi ve kamu işbirliği ile yapılan bir yatırım. Bandırma´da arıtmanın olmaması ayıptır. Bandırma´da serbest bölge ve endüstri bölgesi ve Edincik altına Ro-Ro limanı düşünüyoruz. Bunları özel sektör eliyle yapacağız. Yap işlet devret gibi farklı finans yöntemlerini bularak devam etmek istiyoruz. Tatlısu´da akılı kentler yapımı var. Bor Karbür Tesisi Bandırma´ya yapılacak Bandırma´yı kimse tutamayacak. Şimdi bütün veriler alındı.1/5000´lik planlar için ilgili firma çalışıyor. Tahmin ediyorum 1 yıl sonunda planlar elimizde olur. Güç labratuvarı gelince elektrikli birçok yatırım da Bandırma´ya gelecek. Mirza benim rakibim değil yol arkadaşım o da halka hizmet ediyor. Ben bu kadar demokratım. Mirza´nın açıkladığı 4 milyon 490 bin borcumuz olduğu gerçeği yansıtmıyor. Bizim alacaklarımız ile ilgili hiç açıklama yapmıyor. İnşaatlardan alınan otopark paralarını Bandırma Belediyesi bizlere yatırmadı.? diye konuştu. Yatırım konusunda çevreye duyarlı olduklarını belirten Kafaoğlu, spor konusuna da değindi. Kafaoğlu ? Bandırmaspor´da Balıkesirpor´da bizim. Bandırmaspor´a tahsis ettiğimiz otoparklar var. Buradan elde edilen gelir yıllık 5 milyon. Balıkesirspor´a böyle bir kaynağı yok. Kulüplerin gelir elde etmesi lazım. Benim gönlüm daha fazlasını istiyor. BALTOK ismini Bandırmaspor formalarında göreceksiniz? dedi.



Anahtar Kelimeler: Bandırma Kafaoğlu
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli