Kadınlar Derneği projelerle geliyor

Kadınlar Derneği projelerle geliyor

Bandırma’da yeni kurulan Kadınlar Derneği(Kadın-Der) yönetim kurulu Bandırma Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Bandırma’da yeni kurulan Kadınlar Derneği (Kadın-Der) yönetim kurulu Bandırma Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.  Bandırma Kadın-Der Başkanı Esen Ersoy,15 Ocak’ta ikisi erkek sekiz kişiyle derneğin kuruluşunu gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ersoy, amaçlarının sosyal, kültürel ve kişisel alanda kadınlara destek vermek, eğitmek, sorunlarına çözümler üretmek ve sahip oldukları haklar konusunda farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Dünyada savaşlar haricindeki her şeyin kadınların eseri olduğunun altını çizen Başkan Ersoy, “Kadın savaşı sevmez ama hakları için çabalar, çocukları ve ailesi için didinir. Aziz Nesin’in de dediği gibi sen kadına bir gül ver o sana çıkarır kalbini verir” dedi.
Kadın-Der’in hiçbir kurum, kuruluş, siyasi parti ve tüzel kişilikle dolaylı ya da doğrudan hiçbir bağlantısı olmadığının önemle altını çizen Başkan Ersoy, yapacakları çalışmalara da değindi. Ersoy, “Öğren-Öğret Projesi adı altında, çocuklar ve yetişkinler için yaratıcı drama eğitimleri vermeyi düşünüyoruz. Ayrıca ‘Hayalime Dokunma ki Başarayım’, ‘Öfke Kontrolü’, ‘Dikkat Evde Ergen Var’, ‘Bir Nefes Çok Şifa’, ‘Geri Dönüşüm Materyalleri’ gibi kişisel gelişim kursları planladık. Kurslarımız tamamen ücretsiz olacak ve kadın erkek herkese açık olacak” diye konuştu. Başkanlığını Esen Ersoy’un yaptığı Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:  Başkan Yardımcısı Ömür Yüce, Deniz Yılmaz, Ayşe Şanlı Yüksel, Yasemin Çetinsoy, Işılay Derin, Yusuf Şahin Öztek ve Gökhan Kenanoğlu.



Anahtar Kelimeler: Kadınlar Derneği projelerle geliyor
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı