KADER DEĞİL İHMAL

KADER DEĞİL İHMAL

Sel felaketi yaşanan körfez`de yaralar sarılıyor. Vali Ahmet Turhan`ın yanı sıra milletvekilleri felaket ile ilgili incelemelerde bulundu.




Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı`ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre  17.00-23.00 saatleri arasındaki şiddetli yağış sonucu Balıkesir Edremit ve Havran ilçelerinde metrekareye 163 kilogram yağış düştüğünü belirtti.

Körfezimizde yoğun olarak yağan yağmur Edremit ilçesi ve başta Zeytinli beldesi olmak üzere diğer beldelerde de sel felaketine yol açtı.

Büyük ölçüde maddi zarara yol açan sel felaketinde can kaybının olmayışı yaşanan kötü olayın sevindirici tarafıydı. Sel sonrası ortaya çıkan manzara yaşananların ne kadar korkunç olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Bölgeye uzun süre su ve elektrik verilemedi. Belediye Evlerinde mahsur kalanlara acil olarak su ekmek ve gıda yardımı başlattı.

Bu konuda yoğun bir çalışma içine giren Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve ekibi aralıksız olarak kendi kaynaklarını ve kendilerine ulaşan yardımları koordineli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Aşırı yağış nedeniyle meydana gelen selden dolayı zaman kaybetmeden olay yerine gelen Balıkesir`den 4 araç, 2 kurtarma botu ve 20 personel, İzmir`den 5 araç, 2 kurtarma botu, 22 personel, Bursa`dan 4 araç, 3 kurtarma botu, 17 personel ve Çanakkale`den 1 araç, 1 kurtarma botu ve 5 personel olmak üzere 14 araç, 8 kurtarma botu ve 64 personel aralıksız olarak kurtarma ve su boşaltma işlemlerine başladılar.

Su baskınında yüksekliğin yer yer bir, bir buçuk metreyi bulduğu bunun en önemli nedenlerinden biri ise Edremit deresi ve Kanlı derenin olduğunun altını çizen başkan Hasan Arslan'' Sel yerleşim alanlarımızı tehdit ederek birinci katlara kadar su altında kalmasına neden olarak büyük maddi hasara yol açmıştır.'' dedi.

Çoğu işyerlerinin mağdur olduğu sel baskını sonrası ekipler oluşturularak hasar tespitleri çıkarılmaya başlandı, yaklaşık 600 e yakın dairenin ve 200 ün üzeride aracın hasar gördü.

Bölgeye gelerek çalışmaları ve yaşanan felaketi yerinde inceleyen Balıkesir valisi Ahmet Turhan bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için tüm önlemlerin alınması ve bu konuda gerekli çalışmaların başlatılmasını söyleyerek vatandaşın zararının karşılanması konusunda gerekeni yerine getireceklerini söyledi.

Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan yaşanan felaketin temel sorunun taşan dereler olduğunu ve bunun iyileştirilmesi konusunda kara yollarına ve devlet su işlerine büyük görev düştüğünü vurgulayarak kısa zaman içinde bu konuda adım atılması gerektiğini söyledi.

Edremit Kaymakamı Osman TUNÇ İlçede yaşanan sel felaketinde mağdur olan vatandaşları dolaşarak Akçay Cemil Temel, Zeytinli Dalyan ve Edremit Hamideye mahallelerinde incelemelerde bulundu.

Kaymakamımız Osman TUNÇ, dolaştığı yerlerde devletin imkanları el verdiğince yaraların en kısa zamanda sarılacağını hasar tespit çalışmalarına derhal başlanarak mağdur vatandaşların yaralarının sarılması için uğraşların devam ettiğini dile getirdi

Bölge milletvekillerimizden Ak Parti Milletvekili Ali AYDINLIOĞLU, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ ve yine Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Edip UĞUR ve Mehmet Cemal ÖZTAYLAN ile Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut POYRAZLI da ilçemize gelerek Kaymakam Osman TUNÇ'A geçmiş olsun dileklerini ileterek yapılabilecekler hakkında bilgiler aldılar.

Yaralar sarılmaya başlanırken Belediye başkanı Hasan Arslan evlerini kullanamayan büyük ölçüde mağdur olan belde sakinlerine yardım sever vatandaşlar ve işletme sahiplerinin katkılarıyla her gün bin 1000 kişilik yemek verilmesini sağladı,










Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli