Kaçak Göçmen Otobüsü Devrildi: 57 Yaralı

Kaçak Göçmen Otobüsü Devrildi: 57 Yaralı

Bandırma İlçesi´nde, Afgan ve Suriyeli 68 kaçak göçmeni taşıyan yolcu otobüsü, sürücünün kontrolünden çıkınca şarampole yuvarlandı.

Bandırma Gönen karayolunda Afgan ve Suriyeli 68 kaçak göçmeni taşıyan yolcu otobüsü, sürücünün kontrolünden çıkınca şarampole yuvarlandı.

Kazada 13´ü çocuk 57 göçmen yaralandı. Bandırma Devlet Hastanesi´ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan bir kişi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne gönderildi.

Kaza, bugün saat 12.55 sıralarında Bandırma-Gönen Karayolu´nun 10´uncu kilometresinde meydana geldi. Çanakkale´den Bandırma yönüne gelen Ahmet Tosun yönetimindeki 34 VD 8106 plakalı otobüs, iddiaya göre sürücüsünün direksiyon başında uyuması sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada, araçta bulunan 51 Suriye 17´si Afganistan uyruklu olmak 68 yolcudan 57´si yaralandı. Kazanın duyulması üzerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar Bandırma Devlet Hastanesi´ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, durumu ağır olan bir yolcu Bursa´daki Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne sevk edildi. 13´ü çocuk diğer yaralıların durumlarının iyi olduğu bildirildi. Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel de, Bandırma Devlet Hastanesi´ne gelerek yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

Bu arada, kaza sonrası göçmenlerin saldırısına uğradığı öne sürülen otobüs sürücüsünün olay yerinden kaçtığı bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli