İzdiham oldu

İzdiham oldu

FOX TV haber sunucusu Fatih Portakal: ?Ülkemizde adaletin gücü değil, güçlülerin adaleti var?

FOX Tv haber programcısı Fatih Portakal 1-7 Ekim 2. Bandırma Kitap Günlerine konuk oldu.

FOX TV ana haber bülteni sunucusu Fatih Portakal´ı, Bandırma´da çok kalabalık bir topluluk dinledi.

Portakal, cumhuriyet alanındaki söyleşide, eleştirel gazetecilik yaptığını belirtirken, şunları söyledi:

?Gazeteci, her olaya eleştirel bakış açısıyla yaklaşmalı. Gazeteci, güçlüden yana olmamalı. Evet, stres altında çalışıyorum ama yaptığım işten keyif alıyorum. Kimseye hakaret etmeden, kişilik haklarına saldırmadan, kişisel düşüncelerimi açıklıyorum. FOX TV´ye Amerikan sermayesi diyorlar. Ne olursa olsun, bana hiç karışmıyorlar. Bugün Türkiye´de yerli patronun yönettiği tarafsız bir medya kuruluşu yok. Yalnız bu dönemde değil, her dönemde böyle oluyor. Düzen değişince patronlar da değişerek bu düzene ayak uyduruyor. FOX TV´de çok rahat bir gazetecilik yapıyorum. 10 yıldır, patronumuz bana hiçbir gün yayın akışını sormadı. Oysa yerli patronların hepsi yayın akışını görmek ister.?

GÜÇLÜNÜN ADALETİ VAR

Ülkemizde bugün adaletin gücü değil, güçlünün adaleti bulunduğuna dikkati çeken Portakal, şöyle konuştu:

?Ekrandan 100 kere düşünüp bir kere konuşuyorum. Çünkü çok ağır cezalara çarptırılabiliriz. 45 dakika süren programım sırasında, kurumumuzda çalışan 350 kişinin sorumluluğunu da düşünüyorum.?

ATATÜRK´Ü UNUTTURAMAZLAR

Günümüzde siyasi iktidarın, 2002 yılından beri Atatürk´ü unutturmaya çalışmasının sonuç vermediğinin altını çizen Portakal, ?Ama onlar da artık Atatürk´ü itibarsızlaşmayı başaramayacağını anladı. Çünkü Atatürk düşüncesinin temeli çok kuvvetli atılmış? diye konuştu.

Portakal, Türkiye´nin artık farklı ses ve düşüncelere tahammül edeceği günlere kavuşmasını dilediğini sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Dursun Mirza, söyleşinin sonunda Fatih Portakal´a plâketini verdi.  Önder BALIKÇI

/resimler/2018-10/6/2213311119896.jpg

Fatih Portakal´ın kitabı meydana koşanların %80´i bayan olması dikkati çekti. Ünlü Televizyon Porgramcısı bir saati aşan konuşması Bandırmalılara yetmedi, Portakal´ın İzmir´de katılması gereken başka bir programı olduğu için Kitaplarını imzalamada kendisine anlayış gösterilmesi istenerek, sadece imza için bir kez daha Bandırma Prograı sözü verildi.

Ünlü Haberci´nin Bandırma´da Bandırmalılar ile gerçekleştirdiği samimi ve içten söyleşisini videomuzdan izleyebilirsiniz.

/resimler/2018-10/6/2218422532236.jpg

 



Anahtar Kelimeler: İzdiham oldu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli